BirkózásElső hely Törökországból

2020. január 13., hétfő, Sport

Január 10–12, között immár 48. alkalommal rendezték meg Törökországban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Yasar Dogu emlékére a felnőtt szabadfogású férfi és női nemzetközi versenyt, amelyen ezúttal is képviseltette magát Románia.

  • Cătălina Axente. Fotó: Facebook / FRL
    Cătălina Axente. Fotó: Facebook / FRL

A válogatottnak ezúttal két Sepsi-SIC-es sportolója is volt a nemrégiben leigazolt Maria Cioclea (50 kg) és Cătălina Axente (72 kg) személyében. Mellettük Albert Saritov (97 kg), Zurab Kapraev (74 kg), Ana Andreea (53 kg), Beatrice Ferenț (53 kg) és Alexandra Anghel (68 kg) egészítette ki a román delegációt. Axente számára aranyéremmel rajtolt a 2020-as esztendő, miután nem talált legyőzőre a 72 kg-os súlycsoportban, Cioclea viszont lemaradt az isztambuli dobogóról. A Román Birkózószövetség Facebook-oldala szerinte a SIC-es sportolón kívül a nőknél Anghel és Andreea harmadik, míg a férfiak között Saritov első lett.  Birkózásról lévén szó, említsük meg, hogy január 2–8. között Mátéfi Árpád és Barabás György irányítása alatt Kovásznán edzőtáboroztak a Sepsi-SIC sportolói. Az egyhetes felkészülésen Mădălina Linguraru, Maria Cioclea, Incze Kriszta, Adina Popescu, Cătălina Axente, Orbán Norbert és Nichifor Levente volt jelen. A háromszéki összetartást követően sportolóink a válogatott edzőtáborán is részt vettek. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1594
szavazógép
2020-01-13: Sport - :

Győzelem Brassóban, egy ponton múlott a száz (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC csütörtökön még Lengyelországban játszott és győzött, szombaton már a brassói D. P. Colibași Sportcsarnokban lépett pályára, és 99–63 arányban nyert a helyi Olimpia együttese ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga középdöntőjének első körében. Az A-csoportban érdekelt alakulatoknak ez volt a huszonkilencedik egymás elleni összecsapása, külön párharcukat pedig a zöld-fehérek vezetik 28–1-re.
2020-01-13: Sport - :

Rangadót nyert és továbbra is első a Novo (Minifoci)

A Novo csapatának a diadalával ért véget a kézdivásárhelyi öregfiú minifoci-bajnokság 6. fordulójának rangadója, miután az éllovas háromgólos különbséggel győzedelmeskedett a második helyezett Csavar-Go együttese ellen.