KézilabdaLegalább féléves eltiltással büntetik a Corona játékosait

2020. január 13., hétfő, Sport

A brassói klub játékosait azzal gyanúsítják, hogy teljesítményük javítása céljából doppingnak minősülő, tiltott, lézeres, intravénás beavatkozáson estek át. A legsúlyosabb büntetés ilyen esetekben a négyéves eltiltás, és emiatt könnyen jelentheti a karrier végét is.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség szabályzata egyértelmű a vér manipulálására és annak büntetésére vonatkozólag, négyéves eltiltás a kiszabható maximum, viszont egy évnél nem kevesebb a minimum. A Corona játékosai közül sokan beismerő vallomást tettek, illetve feladták saját magukat, így ez enyhítő körülménynek számíthat, ahogy az is, hogy a kezelés nem egyéni döntés volt, hanem a klub kezdeményezésére történt. Mindössze két játékost nem vitt el a Corona a beavatkozásra, Andreea Elisa Chiricuţă és Alicia Maria Gogîrlă azért maradt le a listáról, mert kiskorúak lévén, szülői beleegyezésre lett volna szükség.

Január 15-én egy jogászokból álló bizottság fogja meghallgatni a játékosokat és az érintetteket. A döntés időpontját egyelőre nem tűzték ki. A Brassói Corona csapatát a Nemzetközi Kézilabda-szövetség kizárta az EHF-kupából és a román bajnokságból is. Románia nemzeti válogatottja értelemszerűen nem foglalkoztathatja a vizsgálat alatt álló sportolókat a márciusi, Montenegróban rendezendő olimpiai kvalifikációs tornán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1553
szavazógép
2020-01-13: Sport - :

Az oroszok legyőzésével kezdett a magyar válogatott (Férfi kézilabda, Európa-bajnokság)

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26–25-re legyőzte Oroszország együttesét az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton Malmőben. Magyarország korábban soha nem tudta legyőzni Oroszország, illetve a Szovjetunió csapatát világversenyen, vagyis világbajnokságon, Európa-bajnokságon és olimpián.
2020-01-13: Sport - :

Egymilliárd forinttal több jut a magyarok olimpiai felkészülésére (Sportélet)

A magyar kormány több mint egymilliárd forint többlettámogatást biztosít a tokiói olimpiára való felkészülésre, és több mint 100 millió forinttal emelte meg a doppingellenes feladatokra fordítható összeget – közölte a sportért felelős államtitkár hétvégi évnyitó sajtótájékoztatóján Budapesten.