Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

DakarCarlos Sainz tovább növelte előnyét

2020. január 13., hétfő, Sport

Az összetettben élen álló spanyol Carlos Sainz bizonyult a legjobbnak az autósoknál vasárnap a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali hetedik szakaszán.

Az éllovas Sainz mögött ezúttal is két legnagyobb riválisa, a katari Nasszer al-Attijah, valamint a 13-szoros bajnok francia Stéphane Peterhansel végzett. A motorosoknál az argentin Kevin Benavides bizonyult a leggyorsabbnak, a szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 31. helyen végzett.

A szakaszt beárnyékolta a portugál Paulo Goncalves halála, aki a mért szakasz 276. kilométerénél szenvedett végzetes balesetet. A 40 éves motoros balesetéről riasztást kaptak, és a mentésre indult helikopter nyolc perc alatt a helyszínre érkezett, azonban a versenyzőnek már nem volt szívműködése, az orvosok azonnal megpróbálkoztak az újraélesztéssel, majd ezt követően kórházba szállították, ahol végül megállapították a halál beálltát.

A portugál versenyző 2006-ban indult először a Dakar-ralin, az idei már a 13. versenye volt. A motorosoknál összesítésben négyszer végzett a legjobb tíz között, 2015-ben – a győztes spanyol Marc Coma mögött – második lett. A most zajló viadalon a hatodik szakaszt követően a 46. helyen állt.

Eredmények, 7. szakasz (Rijád–Vadi ad-Davaszir, 741 km): * autósok: 1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Mini) 4:16:11 óra, 2. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota) 2:12 perc hátrány, 3. Stéphane Peterhansel, Paulo Fiuza (francia, portugál, Mini) 2:53 perc hátrány * motorosok: 1. Kevin Benavides (argentin, Honda) 4:36:22 óra, 2. Joan Barreda Bort (spanyol, Honda) 1:23 perc hátrány, 3. Matthias Walkner (osztrák, KTM) 4:17 perc hátrány.

Ma, a nyolcadik szakaszon Wadi ad-Dawasirnál 716 kilométer, benne 474 kilométer mért szakasz vár a mezőnyre.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 260
szavazógép
2020-01-13: Sport - :

Egymilliárd forinttal több jut a magyarok olimpiai felkészülésére (Sportélet)

A magyar kormány több mint egymilliárd forint többlettámogatást biztosít a tokiói olimpiára való felkészülésre, és több mint 100 millió forinttal emelte meg a doppingellenes feladatokra fordítható összeget – közölte a sportért felelős államtitkár hétvégi évnyitó sajtótájékoztatóján Budapesten.
2020-01-13: Sport - :

Nyertek a szerbek (Tenisz)

Novak Đoković vezérletével a szerbek 2–1-re legyőzték a spanyolokat az első alkalommal kiírt tenisz ATP-kupa vasárnapi döntőjében.