Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AtlétikaKipruto világrekordot döntött

2020. január 13., hétfő, Sport

A kenyai atléta a valenciai utcai futóversenyen döntött rekordot, 14 másodperccel futott jobb időt az előző rekordnál.

A kenyai Rhonex Kipruto új világrekorddal, 26:24 perces eredménnyel nyert meg egy 10 kilométeres utcai futóversenyt Valenciában. A 10 ezer méteren világbajnoki bronzérmes futó a szervezők tájékoztatása szerint féltávnál 13:18 percnél járt, míg a második felét ennél is gyorsabban, 13:06 perccel teljesítette.

A 20 éves Kipruto 14 másodperccel javította meg az ugandai Joshua Cheptegei hat héttel ezelőtt ugyancsak Valenciában elért rekordját. A férfiaknál a második helyen a szintén kenyai Benard Kimeli (27:12 perc), míg a harmadikon új Európa-csúccsal a svájci Julien Wanders (27:13 perc) zárt.

A nőknél a kenyai Sheila Chepkirui győzött 29:46 perccel, bár az első jelentések szerint 29:42 perccel zárt, ami ugyancsak rekord lett volna, így viszont be kell érnie a második helyezéssel a kenyai Joyciline Jepkosgei mögött, aki három évvel ezelőtt Prágában állította fel a csúcsot.

A második helyen holtversenyben ért célba a győztes két honfitársa, Rosemary Wanjiru és Norah Jeruto (29:51 perc), akik ezzel az időeredménnyel az örök rangsor harmadik helyét foglalják el. A valenciai viadalon először fordult elő, hogy 10 kilométeres utcai futóversenyen a nőknél három futó is 30 perc alatt ért célba.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 260
szavazógép
2020-01-13: Sport - :

Nyertek a szerbek (Tenisz)

Novak Đoković vezérletével a szerbek 2–1-re legyőzték a spanyolokat az első alkalommal kiírt tenisz ATP-kupa vasárnapi döntőjében.
2020-01-13: Közélet - Iochom István:

Hőlégballonos sétarepülés Kézdiszék fölött

A hőlégballonos repülés napjaink legizgalmasabb repülési formája, bámulatos, és örök emléket adó program. December óta a Kovács házaspárnak, Izoldának és Gyulának köszönhetően lehetőség nyílt Kézdivásárhelyen is hőlégballonnal repülni. Az ilyen repülés élménye semmihez sem fogható, lehetőséget ad arra, hogy madártávlatból alaposan megfigyelhessük a helyet, ahol születtünk, ahol élünk. Páratlan élményt nyújt a ballon kosarából 360 fokban körbetekintve, akár 1000 méter magasról megtapasztalni a repülés szabadságának érzését – vallja a fiatal házaspár.