KézdiszászfaluÁtadták a felújított művelődési otthont

2020. január 13., hétfő, Közélet

Ebben a hónapban négy pénteken tartják a közigazgatásilag Kézdivásárhelyhez tartozó négy felújított vidéki művelődési otthon átadási ünnepségét. A nyár folyamán került sor a kézdiszászfalvi, kézdisárfalvi, nyujtódi és kézdioroszfalvi kultúrhajlékok tatarozására, melyet a kézdivásárhelyi városháza munkatársai végeztek el. A finanszírozás felét az önkormányzat vállalta magára, a másik fele pályázati pénzből, Kovászna Megye Tanácsának támogatásával valósult meg. Kivételt képez Kézdioszfalu, ahol a költségek teljes egészét az önkormányzat fedezte.

  • A kívül-belül felújított művelődési otthon. A szerző felvétele
    A kívül-belül felújított művelődési otthon. A szerző felvétele

Az első avatóünnepséget péntek délután a zsúfolásig telt kézdiszászfalvi kultúrotthonban tartották meg. Bokor Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket, felsorolva az elvégzett munkálatokat, a vásárolt felszerelést és bútorzatot, illetve azok pénzbeli értékét. A munkálat összértéke 53 000 lej, ebből 21 000 lejt tesznek ki a javítási és felújítási munkák, 13 400 lejt költöttek technikai felszerelésekre (hang- és fénytechnikára), a fennmaradó összeget pedig az új bútorzat – többek között 79 szék – és egyéb kellékek teszik ki. Ugyanakkor megjavították a nagyterem beszakadt mennyezetét, felújították a színpadot, a kicsi terembe pedig új parkettát tettek le, és az épületet rácsatlakoztatták az új víz- és csatornarendszerre. Az elöljáró kiemelte Molnár Zoltán falufelelőst, aki nagy segítséget nyújtott az ingatlan felújításához. Az avatóünnepséget György Botond humorestje, valamint a kézdiszentlélelki Perkő Néptáncegyüttes műsora színesítette. A talpalávalót a csíkcsomortáni Petres Attila és bandája biztosította. A következő ünnepélyes művelődésiotthon-átadásra Kézdisárfalván január 17-én, pénteken 17 órakor kerül sor.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 513
szavazógép
2020-01-13: A múlt hét - Kuti János:

Normális vagy nem normális?

Klaus Iohannis már választási kampányában megígérte nekünk, hogy megvalósítja a normális Romániát. Erre, valószínű, nem lesz elég az az öt év, amíg még Romániában fölöttünk fog uralkodni. Ezért jobb lett volna egész életére elnökké választani, mint Ceaușescut, mert akkor esetleg megvalósíthatta volna nagy álmát.
2020-01-13: Közélet - Bokor Gábor:

Karinthy Barabbása Kovásznán (Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad)

Telt ház előtt, lelkes közönségnek mutatta be legújabb darabját a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad. A premierre pénteken este a fürdőváros művelődési központjában került sor. A nagyérdemű Karinthy Frigyes Barabbás című művének színpadi változatát láthatta Molnár János rendezésében.