AutósportAlonso második lett

2020. január 15., szerda, Sport

A Mathieu Serradori–Fabian Lurquin francia–belga páros nyerte a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali hétfőn rendezett nyolcadik szakaszát, amelyen a kétszeres Forma–1-es világbajnok Fernando Alonso másodikként ért célba.

  • Fotó: EPA / Andrea Pain
    Fotó: EPA / Andrea Pain

Serradoriék kevéssel több mint négy perccel voltak gyorsabbak a 477 kilométeres távon, mint Alonso. Harmadikként az Orlando Terranova–Bernardo Graue argentin kettős zárt. Az összetettben továbbra is a spanyol Carlos Sainz–Lucas Cruz duó vezet, őket csaknem hétperces hátránnyal követi a címvédő katari Nasszer al-Attijah, míg a korábbi 13-szoros Dakar-győztes Stéphane Peterhanselék hátránya több mint 13 perc. A hétfőn győztes Serradoriék az összetettben hetedikek, Alonsoék a 13. pozícióból várják a folytatást. A motorosok és a quadosok kihagyták a hétfői szakaszt, a szervezők ugyanis a portugál Paulo Goncalves vasárnapi halála miatt törölték az etapot.

Az autósok eredményei: 1. Mathieu Serradori, Fabian Lurquin (francia, belga, SRT) 3:48:23 óra, 2. Fernando Alonso, Marc Coma (spanyol, Toyota) 4:04 perc hátrány, 3. Orlando Terranova, Bernardo Graue (argentin, Mini) 6:19 p h. Az összetett állása (élcsoport): 1. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Mini) 31:56:52 óra, 2. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota) 6:40 perc hátrány, 3. Stéphane Peterhansel, Paulo Fiuza (francia, portugál, Mini) 13:09 p h.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2020-01-15: Sport - :

A szlovák csapatot is legyőzték (Vízilabda, Európa-bajnokság)

Második mérkőzésén is sima győzelmet aratott a házigazda magyar női vízilabda-válogatott a Duna Arénában zajló Európa-bajnokságon: Bíró Attila együttese hétfőn Szlovákia ellen nyert 20–2-re. A magyarok ma 20 órától az oroszokkal találkoznak. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.
2020-01-15: Magazin - :

Aggasztóan romlik a Szent Anna-tó vize

Összefogásra van szükség, és Hargita Megye Tanácsa szerepet vállal a Szent Anna-tó vízminőségének megőrzésében – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Szent Anna-tónál január 10-én tartott terepszemlén.