Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vízilabda, Európa-bajnokságA törökök elleni sikerrel kezdtek a magyarok

2020. január 16., csütörtök, Sport

A házigazda magyar válogatott kedden a törökök elleni 19–5 arányú győzelemmel kezdte meg szereplését a Duna Arénában zajló olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján. Märcz Tamás együttese ma 20 órától a spanyolokkal találkozik, ez a meccs dönt a csoportelsőségről, ami közvetlenül negyeddöntős szereplést ér. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

  • FOTÓ: MTI / Szigetváry Zsolt
    FOTÓ: MTI / Szigetváry Zsolt

A magyar válogatott amolyan bemelegítő összecsapással kezdte a viadalt. A jóval gyengébb játékerejű török csapattal Európa-bajnokságon eddig háromszor találkozott, és háromszor nyert simán, összesen 64 gólt szerezve. Ezzel együtt a szép számú közönség kisebb csodát láthatott, a törökök ugyanis három és fél perc játék után vezettek (2–1). Sőt, két góllal is elléptek, a nézők pedig egy pillanatra ki is fütyülték a csapatot. A csorbát gyorsan kiköszörülte a házigazda, előbb Zalánki Gergő talált be, majd Manhercz Krisztián duplázott. A törökök viszont a negyed vége előtt emberelőnyből egyenlítettek (4–4).

Úgy tűnt, a rivális erejéből mindössze ennyire futotta, a második játékrészben ugyanis eredménytelen támadásaik után általában már emberhátrányban kellett védekezniük, mert valaki szinte mindig elől ragadt közülük. Ezt kihasználva 4–0 arányban nyerték a negyedet a magyarok.

A nagyszünet után a török csapat gyors emberelőnyös góllal kezdett, de a túloldalon a Hárai Balázs által kiharcolt kiállításokat előbb Angyal Dániel, majd Erdélyi Balázs váltotta gólra. A játékrész végén pedig Varga Dénes is megvillant egy bombával (11–5). A zárónegyedben a törökök már nem jelentettek veszélyt a kapura, a magyarok pedig sorra lőtték a gólokat, így a végeeredmény 19–5 lett.

„Tudtuk, hogy ez egy nagy gólarányú mérkőzés lehet, de nem nagyon ismertük a törököket, akik az első negyedben egy-két jó kezű játékosuknak köszönhetően gólra váltották a helyzeteiket. A mérkőzést megelőző reggel még komoly munkát végeztek a fiúk, talán emiatt is kicsit lassabban vettük fel a ritmust. Bár itt volt ez a mérkőzés, a fejekben szerintem már az volt, hogy két nap múlva egy sokkal fontosabb találkozó vár ránk, de átestünk a tűzkeresztségen” – nyilatkozta Märcz Tamás.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:
* A-csoport: Montenegró–Szlovákia 15–4, Németország–Horvátország 9–17
* B-csoport: Hollandia–Románia 9–8, Szerbia–Oroszország 13–9
* C-csoport: Málta–Spanyolország 7–23, Magyarország–Törökország 19–5
* D-csoport: Franciaország–Grúzia 7–9, Olaszország–Görögország 10–6.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1157
szavazógép
2020-01-16: Sport - :

Versenyre fel! (Asztalitenisz)

Vasárnap 10 órától rendezik meg a hagyományos Kelemen Attila Emlékversenyt a kézdivásárhelyi Dobolyi Aladár Asztalitenisz-teremben.
2020-01-16: Sport - :

Élesedik a küzdelem összetettben a Dakaron (Autósport)

Az autósok között a Stéphane Peterhansel–Paulo Fiuza francia–portugál páros nyerte a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali kedden rendezett kilencedik szakaszát.