Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vízilabda, Európa-bajnokságDöntetlen a spanyolok elleni rangadón

2020. január 18., szombat, Sport

A házigazda magyar válogatott döntetlent játszott a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal a Duna Arénában zajló vízilabda-Európa-bajnokság férfitornájának csütörtöki, második fordulójában. Ez azt jelenti, hogy csak ma dől el, hogy Märcz Tamás együttese – amely Máltával játszik majd – első helyen közvetlenül a negyeddöntőbe jut, vagy játszania kell a nyolc közé jutásért.

  • Fotó: MTI / Czagány Balázs
    Fotó: MTI / Czagány Balázs

Rögtön az első támadásból vezetést szerzett a magyar csapat, amelynek kapujában Vogel Soma tempózott némi meglepetésre: Vámos Márton értékesítette az első emberelőnyt. A következő magyar támadásnál a felúszó Pohl Zoltán használta ki, hogy az egyik spanyol lemaradt és elemi erővel lőtt a hálóba. A spanyoloknak kettős emberelőnyre volt szükségük a szépítéshez, az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert viszont ugyancsak fórból gyorsan visszaállította a különbséget. A következő spanyol előnyt már éppen kivédekezte volna a magyar csapat, de Vogel védése után rossz helyre pattant a labda, a rivális pedig azonnal büntetett. Nem kellett sokat várni az újabb magyar gólra, fórban Pohl magasan kiemelkedve húzott a kapuba (4–2).

A második játékrészt Felipe Perrone gyors gólja vezette fel, majd néhány perc üresjárat után Varga harcolt ki ötméterest. A kapus Daniel Lopez Pinedo folyamatosan kifelé mozgott, amiért a játékvezető kiállította, így Manhercz Krisztián egy mezőnyjátékosnak lőhetett, aki azonban hárította a büntetőt. Ezt követően Vogel pillanatai következtek, majd Hosnyánszky lőtte ki a bal felsőt, ám a spanyolok bő fél perccel a nagyszünet előtt fórból jöttek fel újra egy gólra.

Vogel két parádés védéssel kezdte a harmadik negyedet, utóbbiból Vámos tudott megúszni és értékesítette is a ziccert, a másik oldalon emberelőnyből érkezett az újabb spanyol találat. Gyorsan jött a válasz, egy gyönyörű bejátszást Hárai Balázs továbbított a kapuba, Alvaro Granados pedig egy bombával folytatta a gólváltást, Angyal a következő támadásból pár pillanat múlva szinte lemásolta ugyanazt. A spanyolok elhibázták a következő fórjukat, Perrone azonban megúszásból nem kegyelmezett, és tíz másodperccel a dudaszó előtt Manhercz védekezési hibáját kihasználva egyenlíteni tudtak (8–8).

A zárófelvonást a rivális kezdte jobban, emberelőnyből szerzett először vezetést a mérkőzésen, a másik oldalon Varga a legjobbkor villant és egyenlített. A túloldalon a spanyolok éltek az előnnyel, ahogyan Vámos sem hibázott. A rivális újabb fórt kapott, az idő már éppen letelt, amikor a nagy formában játszó Perrone a negyedik gólját lőtte. Zalánki Gergő megúszott és egyedül fejezte be az akciót, az utolsó spanyol támadás eredménytelen volt, a magyaroknak 15 másodpercük maradt, a kapitány időt kért, a találkozót azonban az ellenfél labdaszerzése zárta le (11–11).

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1157
szavazógép
2020-01-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-01-18: Kultúra - :

Szabó Dezső: Nem lehet a halál egy nemzet célja - Hetvenöt éve hunyt el az egyik legnagyobb hatású magyar író, esszéista (A magyar kultúra napja)

A Gellért-hegy Citadella mögötti lejtőjén egy hatalmas férfi bronzfejet láthatunk. Az arcát telefirkálták, a szemét, száját fehér festékkel mázolták be. Pedig talán azt sem tudják, ki volt ő.