Tündérvár-ösztöndíj

2020. január 20., hétfő, Közélet

A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete ösztöndíjat hirdet nagycsaládban élő (legalább három gyermek egy háztartásban) középiskolások és egyetemi hallgatók számára – tudtuk meg dr. Fülöp Csaba egyesületi vezetőtől.

  • Sikeres volt a Tündérkert-egyesület által tavaly szervezett Családi fesztivál
    Sikeres volt a Tündérkert-egyesület által tavaly szervezett Családi fesztivál

Az ösztöndíjra olyan székelyföldi nagycsaládból származó diákok pályázhatnak, akik Romániában, nappali tagozaton, közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulnak lakhelyüktől különböző településen, és tanulmányaik folytatásához anyagi segítségre van szükségük. A középiskolás diákok esetében kizáró jellegű feltétel a magyar tannyelvű oktatásban való részvétel. A támogatás összege egyetemi hallgatók esetében ezer lej félévenként, középiskolában tanuló diákok esetében 500 lej félévente. Az ösztöndíj a 2019–2020-as tanévre szól, az első félévre vonatkozó ösztöndíjrészt februárban folyósítják, a második félévit pedig 2020. június végéig. A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. január 31. A pályázat eredményéről mindenkit e-mailben értesítenek legkésőbb 2020. február 15-ig. Az elbírálás során előnyben részesítik a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete tagjait, mindazokat, akiknek jók a tanulmányi eredményeik, előnyt jelenthet továbbá, ha háromnál több testvér van a családban, illetve ha egy időben több testvér is otthonától távol tanul. Kizáró ok, ha nem nagycsaládból származik a diák vagy hallgató, ha lakhelyével azonos településen végzi tanulmányait, illetve hamis vagy félrevezető információkat közöl a pályázat kiírójával. A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok közé tartozik egy, a diák által személyesen megfogalmazott kérelem, melyben szabad fogalmazás formájában bemutatja a családja és a saját helyzetét, céljait, továbbá egy kitöltött adatlap, amely letölthető a tundervar.sic.hu oldalról. Pozitív elbírálás esetén további igazolásokat is kérnek majd. A jelentkezők a fenti dokumentumokat a pályázó nevével PDF formátumú dokumentumban küldhetik el a tundervar@sic.hu e-mail-címre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-01-20: Közélet - Iochom István:

Felmentették a polgármestert (Kézdiszentlélek)

Helyt adott Balogh Tibor fellebbezésének, és felmentette az összeférhetetlenség vádja alól Kézdiszentlélek polgármesterét a Legfelsőbb Bíróság.
2020-01-21: Gazdakör - Bokor Gábor:

Veszélyben a méhek

Az EU minden országában érvényes általános tiltás ellenére a román mezőgazdasági minisztérium időszakosan engedélyezi kukorica- és cukorrépa-vetőmag kezelésénél a neonikotinoid hatóanyagokat tartalmazó készítmények használatát. Az agrártárca nem kérte az Európai Bizottságtól a vonatkozó rendelkezés alóli kivételezést, döntését az EB Szabályzata 53. cikkelyére alapozta. A neonikotinoid hatóanyagok használata az EU szintjén tilos, mivel ezek súlyos veszélyt jelentenek a méhekre.