Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Állatjóléti támogatás sertéstenyésztőknek

2020. január 21., kedd, Gazdakör

Január 15-től kezdődően egészen február 15-ig fogadják a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) irodáinál a 14. intézkedés a) pontja szerinti pályázatokat. A kiírás címe Támogatás a sertések jólétéért.

Az állatjóléti támogatásokat évi fix összegű kiegészítő kifizetéssel folyósítják, a gazdák ezzel pótolhatják az állatjóléti előírások alkalmazása által okozott jövedelemkiesést, illetve az ezzel járó többletköltségeket. Az Országos Vidékfejlesztési Tervben foglalt 14. számú intézkedés sertésekre vonatkozó alpontjának pályázati tájékoztatója megtalálható az apia.org.ro oldalon. A pályázati tájékoztatóban szerepelnek a támogatás lehívását feltételező követelmények, a pályázatot illető formai követelmények és határidők, valamint az alintézkedések eléréséhez szükséges vállalások is.

2018 óta – az afrikai sertéspestis megjelenésével – a 14. intézkedés a) pontja szerinti, sertések jólétének biztosítására folyósított támogatás esetében is megszabják a sertéspestis által érintett állományokra vonatkozó számítások módszertanát is.

Online változathoz a link:
http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr/masura-14-plati-in-favoarea-bunastarii-animalelor/pachetul-a-plati-in-favoarea-bunastarii-porcilor

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 258
szavazógép
2020-01-21: Gazdakör - Bokor Gábor:

Veszélyben a méhek

Az EU minden országában érvényes általános tiltás ellenére a román mezőgazdasági minisztérium időszakosan engedélyezi kukorica- és cukorrépa-vetőmag kezelésénél a neonikotinoid hatóanyagokat tartalmazó készítmények használatát. Az agrártárca nem kérte az Európai Bizottságtól a vonatkozó rendelkezés alóli kivételezést, döntését az EB Szabályzata 53. cikkelyére alapozta. A neonikotinoid hatóanyagok használata az EU szintjén tilos, mivel ezek súlyos veszélyt jelentenek a méhekre.
2020-01-21: Gazdakör - Incze Péter:

Lesz idén kiírás fiatal gazdák támogatására (Vidékfejlesztés)

Nechita-Adrian Oros agrárminiszter a napokban megerősítette, hogy a mezőgazdasági minisztérium arról tárgyal jelenleg az unió bizottságával, hogy bizonyos vidékfejlesztési összegeket, amelyek egyes intézkedéseknél megmaradtak, olyan intézkedésekre csoportosíthassák át, ahol nagy érdeklődés, illetve túligénylés volt.