Sétabuszt Sepsiszentgyörgynek

2020. január 21., kedd, Közélet

Több mint kétmillió lejjel járul hozzá Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Vadászati Múzeumot is működtető Vadon Egyesület idei költségvetéséhez.

  • Demeter Virág felvétele
    Demeter Virág felvétele

Ebből az összegből néhány beruházásra is futja (köztük különböző javításokra), 965 ezer lejt pedig egy sétabusz vásárlására szánnak. Sztakics Éva alpolgármester szerint az ötlet a városban pár napig vendégeskedő vállalkozás sikere láttán született meg, a nyitott kocsikat vontató, mozdony alakú színes gépkocsi ugyanis roppant népszerűnek bizonyult. Egy ilyen jármű a környékre, Sugásfürdőre, a Benedek-mezei lovardához vagy például a Rétyi Nyírbe is elszállíthatná a kirándulni vágyókat, és hogy ne szennyezze a környezetet, elektromos meghajtású lesz. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 751
szavazógép
2020-01-21: Közélet - :

Ittas vezetőt kaptak el

Ittas gépkocsivezetőt azonosítottak az előpataki rendőrőrs munkatársai, akik szombatról vasárnapra virradó éjjel Erősdön járőröztek.
2020-01-21: Jegyzet - Kuti János:

Legalizálják az ősi mesterséget! (A múlt hét)

Mivel üres az államkassza, és az új kormány mindent elkövet, hogy csökkentse a kiadásokat, azon is elgondolkodhatna, hogy miként növelje a bevételeket. Sajnos, nem akar javulni az olyan klasszikus bevételekből való begyűjtés, mint az áfa, és a feketegazdaság is egyre csak izmosodik, ezért más adónemeket is be lehetne vezetni. A Ponta-kormány próbálkozott már a borravaló és a villanyoszlopok megadózásával, de annak nem volt nagy sikere. Azon csodálkozom, hogy nem jutott a liberális kormány eszébe például a legősibb mesterség, a prostitúció megadózása. (De még eszébe juthat!) Mert míg a feketegazdaság szépen virágzik a sötétben, és ritkán lepleznek le valamilyen szabálytalan bombaügyet, addig majdnem minden hétre jut egy szexbotrány.