Johnson az új bevándorlási szabályozásról

2020. január 21., kedd, Világfigyelő

A brit EU-tagság megszűnése (brexit) után tervezett új bevándorlási szabályozás az embert helyezi előtérbe, nem az útlevelet – mondta tegnap Boris Johnson brit miniszterelnök. Johnson a Londonban rendezett brit–afrikai befektetési csúcsértekezleten kijelentette: az új rendszer a jelenleginél igazságosabb lesz és egyenlőbb elbírálást tesz lehetővé.

Azzal, hogy mindenkit egyformán kezel, függetlenül attól, hogy ki honnan érkezett, és az útlevél helyett az embert helyezi előtérbe, a majdani új brit bevándorlási rendszer lehetővé teszi azt is, hogy a világ bármely részéről a legjobb tehetségeket lehessen Nagy-Britanniába csábítani – fogalmazott a brit kormányfő. Boris John­son szerint mindez jó hír azoknak, akik azért érkeznek Nagy-Britanniába, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljanak, részesei lehessenek a magasan fejlett technológia forradalmi fejlődésének, vagy azért, hogy „a pénzügyi világ titánjainál dolgozzanak”. A konzervatív párti brit kormány az ausztráliai pontozásos elbíráláshoz hasonló, egységes – vagyis az Európai Unióból és az unión kívüli országokból érkezőkre egyformán érvényes – bevándorlási szabályozást kíván életbe léptetni a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnése után tervezett 11 havi átmeneti időszak lejártával, vagyis várhatóan 2021 januárjától.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1718
szavazógép
2020-01-21: Világfigyelő - :

Orvosmisszió Kárpátalján

A Katolikus Karitász orvosmissziója az egészségügyi szemléletformálás mellett a magyarság megmaradását, a magyar közösség szülőföldön boldogulását is szolgálja – mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos tegnap az M1 csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.
2020-01-21: Világfigyelő - :

Putyin új főügyész kinevezését kezdeményezte

Igor Krasznovnak, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnökhelyettesének főügyésszé kinevezését kezdeményezte tegnap az orosz parlament felsőházánál Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az elnök arra hivatkozva mentette fel a főügyészi tisztséget eddig betöltő Jurij Csajkát, hogy új munkakörbe irányítja át.