Himnusz-éneklés Pest megyében

2020. január 22., szerda, Világfigyelő

A magyar kultúra napja alkalmából Pest megyében immár hagyományosan lesz közös Himnusz-éneklés, és több településen ezen a napon adják át a kulturális díjakat is – közölték a szervezők.

A közös Himnusz-éneklést Szentendre főterén ma 12 órakor tartják annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 762
szavazógép
2020-01-22: Világfigyelő - :

Az új orosz miniszterelnök kormánya

Bemutatta kormányát Mihail Misusztyin új orosz miniszterelnök tegnap Vlagyimir Putyin elnöknek, a kabinet eddigi tagjai közül többen megőrizték tisztségüket, például Szergej Sojgu védelmi és Szergej Lavrov külügyminiszter.
2020-01-22: Világfigyelő - :

Utazó magyar középiskolások

Az elmúlt harminc évben több mint százezer középiskolásnak teremtett lehetőséget a Rákóczi Szövetség azt célzó programja, hogy a nemzeti ünnepeken utazhassanak – mondta Csáky Csongor, a szervezet elnöke tegnap.