Üveges bejárati ajtó /X/

2020. január 22., szerda, Autóvilág–Technika

A lakás egyik legsötétebb helyisége az előszoba. Ablak híján bentről jut egy kis természetes fény a belépő térbe, illetve lámpákkal javíthatunk a fényviszonyokon. Ahhoz, hogy minél több természetes fény jusson az előtérbe, azt elsősorban nyílászárók beépítésével tudjuk elérni. Bár a természetes fény fontos, az még inkább, hogy a bejárat és környéke a bent élők biztonságát szolgálja.

Biztonsággal, fénnyel

A bejárati ajtó választja el a külvilágot a magánszférától. Legyen ez a bejárati ajtó lépcsőházba vagy nyílt térre nyíló, a feladata, hogy biztosítsa a ki- és bejárást. Fontos azonban, hogy a bejárat egyben biztonságos is legyen, mi dönthessük el, hogy kit és mikor engedünk be otthonunkba.

Ha üvegbetétet alkalmazunk, akkor a matt hatású üveg mögött csak sziluett vehető ki, ezért az optikai kitekintő hasznos és nélkülözhetetlen eleme a biztonságos bejáratnak. Az üvegbetétek, bevilágító ablakok biztonsági üvegből készülnek, betörhetetlenek és jó hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, akárcsak az ajtó maga. Az ajtók többféle módon készülhetnek: egyszárnyú vagy kétszárnyú, aszimmetrikus, illetve szimmetrikus kivitelben.

Megtervezett ajtó

A Nívó Biztonsági Ajtó lehetőséget ad arra, hogy saját igényeinkre szabva készüljön el a bejáratunk. A biztonsági bejárati ajtó egyedi méretben készül, egyénileg választott színezéssel. Dönthetünk az ajtólap mintázatáról, a kilincsekről, a zárakról és az üvegbetétekről is. Az üvegbetétek és a bevilágító ablakok mennyisége és elhelyezkedése is a megrendelőtől függ. Több mint százféle szerkezeti kivitelezési módból választhatunk.

A tervezésnél nagyban segíthet, ha a leendő ajtóval kapcsolatos elképzeléseinket előzetesen rögzítjük. Nem kell vonalzóval és ceruzával bajlódni, ha a cég honlapján található ajtótervezőt használjuk. A program segítségével több kialakítást, színt vagy felszereltséget is kipróbálhatunk. Ha számba vettük a lehetőségeket és elkészítettük a tervet, az nagy segítségünkre lesz rendeléskor is.

Tulajdonságok

A biztonsági ajtó masszív, közel 100 kilós szerkezetét a körkörös zártszelvény tok és a fémlappal megerősített ajtólap adja. A betörésbiztos ajtó kialakításához nagyban hozzájárulnak a több mobilis és fix csapozattal működő zárak, a precíz beépítés és a minőségi anyaghasználat is. Magas szaktudással rendelkező munkatársak végzik a felmérés, a gyártás és a beszerelés munkafázisait is.

A biztonsági paraméterek mellett az ajtók kiváló hang- és hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. A standard, plusz és extra kategóriákban dekorit, fóliázott és festett típusokat is találunk. A kínálatban mindenki felfedezheti az egyéni ízlésének megfelelő és otthona stílusához igazodó ajtót, legyen az tömör vagy üvegbetétes kialakítású. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2020-01-22: Életmód - :

Talajfogási technikák futóknak /X/

A legtöbb kezdő ösztönös technikával fut, és az elején még annak is örül, ha sikerül 20 percet megállás nélkül kibírni. Később, állóképességük javulásával azonban elkezdik kutatni, hogy mivel tehetnék futásukat hatékonyabbá és gyorsabbá. A megfelelő technika iránti igényt nem ritkán sajnos sérülések hozzák felszínre. Éppen ezért, az alábbiakban a futás egyik kulcsfontosságú mozdulatsorát, a talajfogást és annak különböző fajtáit mutatjuk be.
2020-01-22: Magazin - :

Mire figyelj, mielőtt megvásárolsz egy igazgyöngy ékszert? /X/

A természetes igazgyöngy manapság már annyira ritka, hogy az ára miatt még a leggazdagabbak sem mindig vásárolhatnának meg egy belőle készült ékszert. A tenyésztett gyöngyök esetén is maximális figyelemmel járjunk el. Erre a legjobb megoldás, ha tudjuk, hogy miket kell ismerni a gyöngy ékszerekkel kapcsolatban.