Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2020. január 28., kedd, Mi, hol, mikor?

Tortoma Önképzőkör
A baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében ma 19 órától bemutatják Gidó Csaba, Márk Attila és Pál János „El a hontalanságba...” – Az 1916-os román betörés az unitárius egyházi forrásokban című kötetét. Meghívottak: Márk Attila kántor-zenész (Árkos) és dr. Pál János lelkész-történész (Homoródszentmárton), a kötet társszerzői. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.

Képzőművészeti pályázat

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ Kovászna Város Önkormányzatával, a kovásznai Kádár László Képtárral, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesülettel és a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft.-vel együttműködésben A távol közelsége címmel képzőművészeti pályázatot hirdet a 2020-as Kőrösi Csoma Sándor Napok részeként.
Az idei kiírás tematikáját a távolság-közelség szubjektív megélésének problematikája adja, keresés-megtalálás, elidegenedés-hazatalálás közötti örökös ingadozásaink. Mind a térbeli, mind az időbeli távolságot vagy közelséget mindnyájan egyénileg és szubjektív módon éljük meg. Néha a távoli nagyon közelinek, vagy éppen a közeli nagyon távolinak tűnik az életünkben.
A beérkező munkákat két fordulóban bírálja el egy háromtagú szakmai zsűri: Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, Kányádi Iréne művészettörténész, a Partiumi Keresztény Egyetem előadótanára és Dimény András képzőművész. Első körben a tárlatra bekerülő alkotásokat választják ki, amelyek a kiállítás katalógusába is bekerülnek. A második fordulóban odaítélik a díjakat.
Az adatlap megtalálható a Kovászna Megyei Művelődési Központ kultkov.ro honlapján vagy Facebook-oldalán. Az online adatlap kitöltését követően a mű digitális reprodukcióját a cultcovasna@gmail.com e-mail-címre február 29-én 12 óráig kell beküldeni. A megnyitóra április 2-án, csütörtökön kerül sor a kovásznai Kádár László Képtárban.

Ingyenes magyar állampolgársági ügyintézés


Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai ma 16–17.30 óráig Barátoson a polgármesteri hivatal gyűléstermében fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben,  dossziék összeállításában is. A fordítás és az igazolványkép elkészítése díjmentes.

Színház

TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház a kamarateremben ma 19 órától Ivan Viripajev: Illúziók című előadását játssza (rendező: Pál­ffy Tibor).
LÁSZLÓ ZSUZSA önálló estjén ma 20 órától a Fapados Kávéházban zenés utazásra hívják a sepsiszentgyörgyi közönséget. A történet érzékeny megformálással vezet végig a híres sanzonénekesnő, Édith Piaf életútján. Zene: Várhelyi Attila, Zakariás Zalán. A helyek száma korlátozott (40 főig lehet helyet kapni), az előadás több alkalommal is megtekinthető lesz. A részvételhez helyfoglalás szükséges: 10 lej/személy, helyben fizetéssel. Érdeklődni a fapados.ro honlapon vagy a 0729 879 030-as és a 0741 531 960-as telefonon.

Zene

HANGVERSENY. Az Árkosi Művelődési Központ Bástya Termében (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám) ma 18 órától a Brassói Transilvania Tudományegyetem zenetagozatának diákjai lépnek fel: Georgiana Dedu, Diana Cristea, Nicușor Răducan, Elena Păunescu, Kozma Noémi, Hajdú Zsuzsa, Márton Emőke. Felkészítő tanár: dr. Filip Ignác egyetemi professzor. Műsoron: Tele­mann-, Vivaldi-, Mozart-, Rei­necke-, Borne-, Toulu-, Romberg-, Benett-, Gaubert- és Ciortea-művek. Zongorán kísér dr. Mihae­la Pavel adjunktus.

Rádió

A CSALÁD HANGJA a Mária Rádióban ma 14 órától hallható. A Gyulafehérvári Egyházmegye családjainak, közösségeinek életébe bepillantást engedő műsor szerkesztője a kézdivásárhelyi Kertész Marika; meghívottak Zsombori Zsolt és Angéla Székelyudvarhelyről. Téma: az Eucharisztia és a házasság szentsége.

Mozi

A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma 16.30-tól Do­little – amerikai akció, magyarul beszélő és 16.45-től románul beszélő; 18.30-tól Valan – Angyalok völgye – magyar krimi; 18.45-től Bad Boys – Mindörökké rossz fiúk – amerikai akcióthriller, vígjáték, román felirattal; 20.30-tól Botrány – kanadai–amerikai életrajzi dráma, magyarul beszélő; 21 órától 1917 – angol–amerikai háborús filmdráma, román felirattal.
Telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Hitvilág

ÖKUMENIKUS IMAHÉT ÁRKOSON. Ma a református templomban, szerdán és csütörtökön a katolikus templomban, pénteken és szombaton az unitárius templomban 19 órától tartják az ökumenikus imahét rendezvényeit, amely vasárnap 11 órától az unitárius templomban ünnepi istentisztelettel és úrvacsoraosztással zárul.

Röviden

MADÁRBARÁT NAP. A sepsiszentgyörgyi Napsugár Napközi Otthon Százlábú nagycsoportja ma 10 órától a Madárbarát napon a gyermekek és a szülők által készített madáretetőket helyeznek el az óvoda udvarán.
EZÜST AKADÉMIA. Sepsiszentgyörgyön ma 17 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében és Kézdivásárhelyen csütörtökön 16.30-tól a Vigadó Művelődési Ház nagytermében Nyisztor Tinka tart előadást Fűben, fában kapaszkodunk! Gyógynövények használata a moldvai magyaroknál címmel.
TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket (alkohol-, játék- és drogfüggőséggel küzdőket) és hozzátartozóikat várják ma Sepsiszentgyörgyön 18 és 20 óra között a szemerjai református egyházközség könyvtártermébe. Érdeklődni, jelentkezni a 0757 489 778-as vagy a 0267 351 716-os telefonszámon lehet. A teljes diszkréció garantált.
DÍSZÍTŐMŰVÉSZET. A sepsiszentgyörgyi Szorgos Kezek díszítőművészeti szakkör ma 15–18 óráig várja az érdeklődőket a belvárosi Szent József-plébánia könyvtárában (Kós Károly út 6. szám). Telefon: 0727 273 056.
TORNA. Az Ida Aerobik mai programja a sepsiszentgyörgyi uszodában: 18 órától aerobiktánc kisiskolásoknak, 19 órától stepaerobik. Telefon: 0722 243 234.
ASZTALITENISZKLUB. Sepsi­szentgyörgyön a Szemerja negyedbeli Topspinben edző irányításával hétfőtől péntekig asztaliteniszklub működik: 16–17 óráig kezdő gyermekeknek, 17–19 óráig haladó gyermekeknek, 19–22 óráig hobbijáték felnőtteknek. Szombaton és vasárnap 12–22 óráig szabad tevékenység. Érdeklődni a 0744 331 777-es telefonon lehet.
MÉRÉS. A Kovászna Megyei Vöröskereszt székházában, Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly út 7. szám alatt hetente egyszer, minden kedden 9–12 óráig lehet vérnyomást, vércukrot és koleszterinszintet méretni.
MOZGÁSMŰVÉSZET. Sepsiszentgyörgyön a Live-Art Alapítvány Olt utca 1. szám alatti táncstúdiójában ma és csütörtökön 19 órától Ágó-Gym – alakformáló fitnesz nőknek; szerdán 18 órától balett és kortárs tánc fiataloknak; pénteken 17.30-tól társaságitánc-kurzus. Telefon: 0722 233 774.
ELŐADÁS FOGARASON. Virág Endre néptáncoktató, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa szerdán 17 órától vetített képes előadást tart Fogarason a református egyházközség gyülekezeti termében A tánc az emberiség életében címmel. A Százlábú Néptáncegyüttes vezetőjének célja megszólítani a különböző korosztályokat, bevezetni az érdeklődőket a tánc világába, bemutatni annak fejlődését az őskortól napjainkig.

Ügyelet

Sepsiszentgyörgyön 20–8 óráig a Stadion utcai Szemerja (telefon: 0267 313 942, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-01-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozáshttps://www.3szek.ro/admin.php?op=cikk&id=130107#
Megrendült szívvel tudatjuk, hogy szeretett testvérünk, a bodosi születésű brassói MOLNÁR ZSÓFIA HAJNALKA ny. tanárnő életének 76. évében 2020. január 24-én csendesen elhunyt.
Január 28-án, kedden 13 órakor kísérjük utolsó földi útjára az uzoni református ravatalozóháztól.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4315846
2020-01-28: Sport - :

Bizonyítottak a háromszéki sízők (Alpesi sí)

Január 24-én és 25-én a Sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza és a Bodzafordulói Tanulók Klubja a Sepsi Rekreatív támogatásával 12. alkalommal szervezte meg a Gerar Kupa alpesisí-versenyt a sugásfürdői és a nagypataki sípályákon. A kétnapos megmérettetésen 16 megyéből 140 síző mérte össze tudását, akik öt korosztályban tehették próbára magukat.