Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kézilabdaMagyarország Európa-bajnokságot rendez

2020. január 28., kedd, Sport

Magyarország, Ausztria és Svájc rendezheti 2024-ben a női kézilabda-Európa-bajnokságot a kontinentális szövetség (EHF) Stockholmban meghozott szombati döntése értelmében. Magyarország eddig kétszer volt házigazda, 2004-ben egyedül, tíz évvel később Horvátországgal közösen rendezett kontinenstornát, 2022-ben pedig – Szlovákiával közösen – férfi Európa-bajnokságnak ad otthont.

  • Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Fotó: MTI / Kovács Tamás

2024-ben lesz a 16. női Európa-bajnokság a sportágban, de az első, amelyen 24 válogatott vehet részt. A csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Innsbruckban és Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat Budapesten rendezik 2024. november 28. és december 15. között. Az EHF tavaly júniusban közölte, hogy a magyar szövetség is szeretne pályázni a kontinenstornára, majd szeptemberben derült ki, hogy az MKSZ az osztrákokkal és a svájciakkal közösen rendezne.

„Nagyon örülünk a sikernek, és annak, hogy Ausztriával és Svájccal közösen mi adhatunk otthont a tornának, hiszen ez elismerés a magyar kézilabdának, de az egész országnak is” – mondta Kocsis Máté az MKSZ elnöke.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke közölte, 2024-re beérhetnek a most 17–22 éves, junior világbajnokságot, junior Európa-bajnokságot és ifjúsági kontinenstornát nyerő magyar csapatok játékosai. „Amellett, hogy a rendezés elnyerésére büszkék lehetünk, fontos, hogy igazán versenyképes válogatottunk legyen az Eb-re” – mondta a korábbi világklasszis kapus.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2020-01-28: Sport - :

Ötödször emlékeztek (Alpesi sí)

A sepsiszentgyörgyi Alpin Sport Egyesület a kiváló testnevelő tanár és a sport iránt elkötelezett Dani Kinga előtt tisztelegve január 25-én ötödször szervezett emlékversenyt Sugásfürdőn.
2020-01-28: Sport - :

Életét vesztette Kobe Bryant (Kosárlabda)

Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja – jelentette először az amerikai TMZ hírportál.