SportéletJelentős versenyeket töröltek

2020. január 30., csütörtök, Sport

A sportra is nagymértékben kihat a kínai koronavírus terjedése, az ázsiai országban több jelentős nemzetközi sporteseményt töröltek, s más országba helyeztek át olimpiai kvalifikációs versenyeket.

  • Törölték a kínai alpesisí futamot
    Törölték a kínai alpesisí futamot

Kína női labdarúgásban és kosárlabdában, valamint férfi és női ökölvívásban rendezett volna kvótaszerző viadalokat a közeljövőben. A futballtornának Ausztrália, a kosárlabdának Szerbia az új házigazdája, míg a kontinentális bokszviadalt Jordánia ren­dezheti meg márciusban.

Törölték a február közepére kiírt első kínai futamokat az alpesisí-világkupában – Jencsengben két férfi lesikló-viadalra került volna sor a pekingi téli olimpia első sportági próbaversenyeként. Szintén kérdések merültek fel a március 13. és 15. között esedékes fedett pályás atlétikai-világbajnoksággal kapcsolatban, amelynek Nanking a házigazdája.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékese elmondta, hogy a tokiói olimpia biztonságos lebonyolításának elengedhetetlen része a fertőző betegségek elleni szükséges intézkedések meghozatala.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2288
szavazógép
2020-01-30: Sport - :

Kapus- és erőnléti edző érkezett (Labdarúgás)

A Sepsi OSK labdarúgóklub hivatalos közleményben jelentette be, hogy a távozó Emilian Dolha kapusedző helyére Cornel Cernea érkezik, valamint a háromszéki csapat Ovidiu Chiribici személyében új erőnléti edzővel is szerződést kötött.
2020-01-30: Történelmünk - :

202 éve született Görgei Artúr (1818. január 30.)

1818. január 30-án született Görgei Artúr, az 1848–49-es szabadságharc egyik legtehetségesebb hadvezére, akit a világosi fegyverletétel után a bűnbak szerepére kárhoztattak. Görgei életének nagy részét azon igaztalan váddal kellett leélnie, hogy elárulta a magyar szabadság ügyét, de talán ennél is fájdalmasabb lehetett számára, hogy a nemtelen támadásokat gyakran éppen 1848 hőseitől szenvedte el.