Egyedül utazik az űrbe a japán milliárdos

2020. január 31., péntek, Magazin

Meggondolta magát és majdnem 28 ezer pályázat beérkezése után csütörtökön leállította a tévés partnerkeresést űrutazásához Maezava Juszaku japán milliárdos – számolt be a BBC hírportálja.

  • Maezava Juszaku. Fotó: David Mcnew / AFP
    Maezava Juszaku. Fotó: David Mcnew / AFP

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért adta el Zozo online elnevezésű divatkereskedését, húszévesnél idősebb, egyedülálló nőket keresett a műsorba, amelyet az AbemaTV streamingszolgáltatón lehetett volna követni Japánban. „Életre szóló társat keresek, az űrből szeretném világgá kiáltani, mennyire szeretem” – írta a jelentkezőket toborzó oldalon január közepén Maezava, aki Elon Musk SpaceX vállalatának első magánutasaként a tervek szerint 2023-ban kerüli majd meg a Holdat.

A Telihold szerelmesei című show-ba jelentkező nőknek érdeklődniük kellett az űrutazás iránt, és képesnek kellett lenniük a felkészülésre is – olvasható a weboldalon. A jelentkezés január 17-én zárult, a tervek szerint Maezava március végén választotta volna ki a partnerét. Azonban csütörtökön azt mondta, „érzései vegyesek”, így kiszállt a keresésből és a műsorból. Az űrutazásról nem mondott le, de partner nélkül fog felszállni.

A tévéműsor nem az első feltűnést keltő akciója az excentrikus milliárdosnak: január elsején azt jelentette be, hogy Twitter-követői között véletlenszerűen válogatva szétoszt egymilliárd jent, így ezer  ember fog egymillió jennel gazdagodni. A milliárdos arra kíváncsi, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 100
szavazógép
2020-01-31: Magazin - :

Világjárvány küszöbén állunk, ez most már tény

Állati forrásból, feltehetően denevérektől ered a világszerte pánikot okozó új koronavírus, de még véletlenül sem jó ötlet emiatt kiirtani őket. A koronavírusokkal foglalkozó magyar szakértő szerint az olyan mutációk, amelyek a mostanihoz hasonló helyzethez elvezetnek, rendkívül ritkák. Viszont a gazdaváltást mi, emberek tettük lehetővé.
2020-01-31: Közélet - Iochom István:

Összefogott a község (Tűz pusztított Haralyban)

Január 23-ról 24-re virradó éjszaka 4 óra előtt vélhetően egy meghibásodott kéményből kipattant szikra miatt kigyulladt Haralyban a 31. szám alatti családi ház és a hozzá tartozó csűr. A falu és a község nem hagyta magára a fiatal családot a bajban, munkával, pénzzel segítik őket otthonuk újjáépítésében.