Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elvándorlásban elsők

2020. január 31., péntek, Belföld

Továbbra is Románia küldi a legtöbb aktív személyt az Európai Unió országaiba, ezek száma 2018-ban hét százalékkal volt magasabb 2017-hez képest – derül ki az Európai Bizottságnak (EB) a munkavállalók mobilitásáról szóló, tegnap közzétett éves jelentéséből.

  • Fotó: hataratkelo.hu
    Fotó: hataratkelo.hu

A más uniós tagállamban tartózkodók második legnépesebb csoportja a lengyeleké, aztán az olaszok, a portugálok és a bolgárok következnek a sorban. A közelmúltban valamely másik EU-tagállamba költözött aktív személyek nagyjából fele román, lengyel, olasz és portugál, számuk összesen mintegy 6,1 millióra tehető. Az EU-n belüli munkaerő-mobilitásról szóló éves jelentés szerint 2018-ban 17,6 millió olyan személyt tartottak számon, akik nem sokkal korábban költöztek egy másik EU-tagállamba, közülük 12,9 millió aktív korú volt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2052
szavazógép
2020-01-31: Belföld - :

Influenza: tíz halálos áldozat

Tíz személy halt meg influenza miatt ebben a szezonban – közölte tegnap az Országos Közegészségügyi Intézet keretében működő Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ. Legutóbb egy 12 éves, bukaresti gyermek halt meg.
2020-01-31: Kármentő - Kuti János:

Nesze semmi, fogd meg jól!

Mivel a pártoknak kezdett körmükre égni az előrehozott választás, egyre azon törik a fejüket, mivel édesgethetnék magukhoz a már sokszor becsapott és ezért elkeseredett választóikat. Mivel úgy néz ki, nem lesz pénz újabb nyugdíjemelésre, a honatyák úgy gondolták, hogy dögöljön meg a szomszéd kecskéje alapon a kisnyugdíjasok örülnének már annak is, ha csökkennek a szolgálati nyugdíjak.