Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaA Sepsi-SIC itthon, a KSE idegenben játszik

2020. február 1., szombat, Sport

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC hazai pályán az Aradi FCC ellen, míg a Kézdivásárhelyi SE a fővárosban az Agronómia Bukarest vendégeként játssza hétvégi soros bajnokiját. Mindkét találkozót ma 19 órától rendezik meg.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A zöld-fehér mezes megyeszékhelyi lányok Aradi FCC elleni idénybeli első meccsüknek a Sepsi Aréna ad otthont (játékvezetők: Andrei Bădilă, Tudor Crișan, Ștefan Atomulese). Mint ismeretes, a Sepsi-SIC veretlenül zárta a Keleti csoportot, s a középszakasz eddigi három meccsén sem talált legyőzőre. Zoran Mikes tanítványai a pontvadászat előző körében a Târgoviște otthonában léptek parkettre, és 89–63 arányban diadalmaskodtak örök riválisuk ellen. Az aradiak 8/2 győzelmi mutatóval a második helyen fejezték be a Nyugati csoport küzdelmeit, középszakaszos mérlegük két siker mellett egy vereség. Legutóbbi bajnokijukat a Kolozsvári U-val szemben játszották, és 61–47-es papírformasikert könyveltek el. Az esti meccs előtt a SIC 14 ponttal vezeti az A-csoportot (7/0), míg az Arad harmadik 11 ponttal (4/3). A találozó érdekessége, hogy a vendégegyüttes egyik legjobbja, az amerikai Nicole Webb 2018-ban bajnoki címet és Román Kupát nyert a Sepsi-SIC alakulatával. Mellette a csapatban ott van a kézdivásárhelyi Bartók Rita, aki az Aradi FCC eddigi tizenegy bajnokiján átlagban negyedórát töltött a pályán és 0,7 pontot szerzett.

A B-csoportos középszakaszban eddig három sikert jegyző Kézivásárhelyi SE ma az Agronómia Bukarest otthonában játszik (játékvezetők: Mihai Sandulache, Sabina Popa, Diana Oprea), s mivel mindkét együttes más-más csoportban kezdte a bajnokságot, a mai lesz az első egymás elleni összecsapásuk ebben a szezonban. Míg a fővárosi­ak ötödikek lettek a Keleti csoportban (3/9), addig a céhes városbeli lányok a negyedik helyen zártak a Nyugatiban (5/5). Az Agronómia a középszakasz eddigi három meccséből csak kettőt tudott megnyerni, legutóbb a Nagyváradi Rookies csapatát verte 72–61-re. A Farkas Alpár irányította kék-fehérek vasárnap 79–61 nyertek a Bukaresti Rapid ellen és 14 ponttal vezetik a tabellát, a 10 pontos fővárosiak negyedikek.

A további mérkőzések: * A-csoport: Kolozsvári U–Brassói Olimpia, Szatmárnémeti VSK–Târgoviște * B-csoport: Bukaresti Rapid–Marosvásárhelyi Sirius, Konstancai Phoenix–Nagyváradi Rookies, Alexandria szabadnapos. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2173
szavazógép
2020-02-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, testvér, rokon,
a szentkatolnai születésű ­sepsiszentgyörgyi
JAKAB GÁBOR
ny. főtörzsőrmester
70 éves korában súlyos betegség után elhunyt.
Temetése 2020. február 3-án, hétfőn 14 órakor lesz
a sepsiszentgyörgyi vártemplomi ravatalozóból
római ­katolikus szertartás szerint.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott.
Szerettei
1571
2020-02-01: Sport - :

Australian Open-győztes a Babos–Mladenovic páros (Tenisz)

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a női párosok versenyét az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A magyar–francia páros a tegnapi döntőben két sima szettben győzte le a Hszie Szu-vej–Barbora Strycova tajvani–cseh kettőst.