Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaBukaresti diadal a Kézivásárhelyi SE számára

2020. február 2., vasárnap, Sport

Folytatódik a Kézdivásárhelyi SE nyerőszériája, miután a Farkas Alpár edzette együttes sorozatban negyedik középszakaszbeli mérkőzésén is tudott diadalmaskodni. Az Alexandria, a Nagyváradi Rookies és a Bukaresti Rapid után a céhes városbéli alakulat szombat este 53–40 arányban verte az Agronómia Bukarest alakulatát a női kosárlabda Nemzeti Liga B-csoportjának 5. fordulójában.

A fővárosi csapat Mihaela Chelariuval, Georgiana Plavițuval, Anca Șipoșsal, Alexandra Militaruval és Jordan Erin Hawkinsszel kezdte a felső-háromszékiek elleni meccset, míg a kézdivásárhelyi kék-fehéreknél Debreczi Iringó, Jade Vega, Holinka-Miklós Hanna, Ramona Dănăleche és Kaila Mobley lépett pályára. Az Agronómia kosárra váltotta első támadását, majd kimaradt Vega hárompontos kísérlete. Kevéssel később a Sepsi-SIC egykori játékosa, Sipos növelhette volna bukaresti csapata előnyét, de kihagyta mindkét büntetőjét. A folytatásban Chelariu pontozott (4–0), és a következő kosarat már csak az 5. percben jegyezhettük fel. Akkor Mobley szerezte meg a kézdivásárhelyiek első két pontját, majd Dănălache gyorsan egyenlített (4–4). Chelariu kosarával újra előnybe került az Agronómia, de Mobley és Debreczi pontjaival már a KSE vezetett (6–8). Hawkins a büntetővonalról hozta döntetlenre a meccset (8–8), ám újra villant Mobley, és 8–12-nél ért véget az első negyed. A második szakaszt rosszul kezdték Farkas Alpár tanítványai, a 13. percre ismét egyenlő volt az állás (12–12). Debreczi összehozott egy 5–0-s sorozatot, amire Hawkins válaszolt egy duplával. A remek napot kifogó Mobley kosaraival a 17. percben 17–21-re vezetett a KSE, a félidő hajrája a házigazdákról szólt, akik 24–21-es eredménynél vonultak szünetre.

A térfélcsere után is folytatódott a fővárosiak eredményesebb játéka, ám a sokat hibázó céhes városiak lassan magukra találtak, és a 26. percben átvették a vezetést (26–27). Három támadással később 29–29-re alakult az állás, majd Mobley két duplát is elsüllyesztett, és újra előnyben volt a KSE (29–33). A negyed végén Hawkins büntetőivel felzárkózott az Agronómia (32–33), a játékrész küzdelmét viszont Vega kosara és mindkét oldalon kihagyott ziccerek zárták (32–34). Az utolsó játékrész alaphangját Debreczi kétpontosa adta meg, amire egy perccel később Sonia Vilcinschi válaszolt (34–36). Ez után Vilcinschi távolról is betalált, s csapata néhány másodperc erejéig még vezetett is (37–36). Debreczi révén pontoztak ismét lányaink, s a 38. percben már 11 pontos volt a Kézdivásárhely előnye (38–49). A kispadról beálló Czimbalmos Tímea nem hibázott a büntetővonalról, a háromszékiek vezetését pedig Vega tolta meg újabb két ponttal (38–53), a párharc pedig Hawkins kosaraival és a Kézdivásárhelyi SE 40–53 arányú diadalával ért véget.

A mérkőzés és a KSE legjobbja ezúttal is Mobley volt, akik 22 pontot és 21 lepattanót jegyzett. A kézivásárhelyiek amerikai játékosa a középszakaszban negyedik dupla dupláját szerezte, összességében pedig tizenkettedik meccsét fejezte be dupla duplával. A házigazdáktól Hawkins 14 pontig, míg Chelariu 13 leszedett labdáig jutott.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, B-csoport, 5. forduló (középszakasz): Agronómia Bukarest–Kézdivásárhelyi SE 40–53 (8–12, 16–9, 8–13, 8–19). Bukarest, Agronómia terem. Mintegy 70 néző. Vezette: Săndulache Mihai, Sabina Popa, Diana Oprea. Agronómia: Chelariu 8, Plavițu, Șipoș 3, Militaru 4, Hawkins 14–Anastasescu, Țințar, Raicu, Cristea, Plăvnicheanu, Vilcinschi 8/6, Ninkovic 3/3. Edző: Milan Sokić. Kézdivásárhelyi SE: Debreczi 14/3, Vega 7, Holinka-Miklós, Dănălache 8, Mobley 22–Bitai, Bara-Németh, Tuchilus, Kászoni, Czimbalmos. Edző: Farkas Alpár.

A kézdivásárhelyiek szerdán a Kicsid Gábor Sportcsarnokban lépnek újra parkettre. 18 órától a Marosvásárhelyi Sirius együttesét fogadják a 6. fordulóban. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2020-02-02: Sport - Tibodi Ferenc:

Az Aradi FCC csapatát is legyőzte a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Az első két negyedben mutatott jobb játékának és a vendégcsapat pontképtelenségének köszönhetően a Sepsi-SIC 61–50 arányban diadalmaskodott az Aradi FCC együttese ellen a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportos középszakaszának 4. fordulójában. Mondhatnánk, hogy egy félidő is elég volt a győzelemhez, ám a Zoran Mikes irányította zöld-fehérek úgy nyerték meg szombati meccsüket, hogy 38–9 arányban hozták az első húsz percet, a másodikat viszont 23–41-re veszítették el a nagyszünet után egyre jobban és bátrabban játszó aradiakkal szemben. Ha egy kicsit nehezen is, de a címvédő sepsiszentgyörgyi együttes begyűjtötte tizenhatodik bajnoki sikerét, és 16 ponttal vezeti a tabellát.
2020-02-03: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Esküvőre hangoló seregszemle (Sepsi wedding expo)

Hőlégballon kosara és egy alkalmi virágdísszel ékesített, oldtimer jármű fogadta a Sepsi Arénába látogatókat a hét végén, ahol kétnapos esküvői kiállítást tartottak. A negyedik kiadásához érkezett szemle ezúttal nyolcvan erdélyi kiállító, rendezvény- és esküvőszervezéshez kapcsolódó vállalkozás ajánlatából nyújtott ízelítőt, sokan közülük kedvezményekkel, ajándékokkal is készültek arra az esetre, ha már a helyszínen szolgáltatást foglaltak a párok.