Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2020. február 3., hétfő, Belföld

MEGVÁDOLT MINISZTER. Megjelent az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen péntek reggel Ion Ştefan fejlesztési miniszter. A tárcavezető azt mondta, nem kapott idézést, önként járult az ügyészek elé, hogy tisztázzon bizonyos vádakat, amelyekkel egy szociáldemokrata párti politikus illette egy televíziós műsorban. Hazugságnak nevezte, hogy behívták volna a nyomozó hatósághoz.

Kijelentette, az SZDP egyik tagja, Radu Cristescu volt államtitkár azzal vádolta meg egy televíziós műsorban, hogy „elvtelen viszonyban” állna egy szatmárnémeti üzletemberrel, aki szerződést kötött a Szatmár megyei tanáccsal. Tisztázni kívánta a helyzetet, ezért meghívta Cristescut a vádhatósághoz péntek reggelre, hogy elmondhassa információit, bizonyítékait. „Készen állok lemondani a mentelmi jogomról, hogy vizsgáljanak ki, tisztázzák az esetet” – fogalmazott Ion Ştefan. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, a korrupcióellenes ügyészeknél tett látogatáson elhangzottakat nem hozhatja nyilvánosságra. A fejlesztési miniszter ugyanakkor azt is leszögezte, hogy nem tett bűnvádi feljelentést az őt korrupcióval megvádoló politikus ellen. (Krónika)

RAJTOL AZ ELSŐ HÁZ. Összesen 2 milliárd lejes garanciát hagyott jóvá a kormány az idei Első Ház programra. A várakozásokkal ellentétben a program marad a régiben: az új lakásokra maximum 50 százalékos, ami nem új építésű, arra 40 százalékos garancia igényelhető. Az Első Ház esetében az előleg minimum a lakás értékesítési árának 5 százaléka, a bankok által kínált jelzálogkölcsön esetében 15 és 25 százalék között mozog ez az arány.Az Első Ház programot 2009-ben indították és tavaly júliusig 279 ezer hitel esetében összesen 24,9 milliárd lej értékben vállalt garanciát az állam. (Maszol)

TERJED A KANYARÓ. Január 27-e és 31-e között 89 új kanyarós megbetegedést regisztráltak Románia-szerte – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet keretében működő Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ. A betegség kilenc megyében, illetve Bukarestben ütötte fel a fejét. A legtöbb kanyarós esetet az elmúlt napokban Suceava megyében jegyezték, összesen 37-et. Szatmár megyében 16, Neamţ megyében 15, Temes megyében 9, Arad megyében 4, Krassó-Szörényben 4 esetet, míg Bukarestben, illetve Hunyad, Mehedinţi és Máramaros megyében 1–1 kanyarós megbetegedést vettek nyilvántartásba az említett időszakban. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2051
szavazógép
2020-02-03: Jegyzet - Kuti János:

Bagoly mondja verébnek (A múlt hét)

Éhes disznó makkal, Iohannis előrehozott választással álmodik. Azért erőlteti a parlamenti választások idő előtti megtartását, mert kedvenc liberális pártja jól áll a közvélemény-kutatásokban. Attól fél, hogy ha telik az idő, és Ludovic Orban rendesen elkezd kormányozni (mert egy évig nem teheti azt, amit három hónapja művel), akkor esetleg választókat veszítenek. Orban azt ismételgeti, hogy szavazóik elpártoltak a Szociáldemokrata Párttól (SZDP-től), és így ez a parlament már nem képviseli az istenadta nép többségét.
2020-02-03: Belföld - :

Új frakcióvezető

A nagyszebeni Benedek Zakariást, a bukaresti képviselőház infrastruktúra- és szállításügyi szakbizottságának tagját választotta képviselőházi frakcióvezetőjévé tegnap az RMDSZ. A szövetség Hargita megyei listájáról 2016-ban megválasztott képviselő elmondta: törvényhozói mandátumát az RMDSZ szórványstratégiájának köszönheti.