Olaszországban ünnepelte születésnapját az Osonó

2020. február 4., kedd, Közélet

Az Osonó Színházműhely és az olaszországi Associazione di promozione sociale Oltre január 31. – február 3. között a Róma melletti Poggio Mirtetóban tartotta közös előadásának első próbáit Fazakas Misi vezetésével, így ott ünnepelte február 3-i, 27 éves születésnapját is a társulat.

A koprodukcióban hét olasz színész, valamint az Osonó társulatának állandó tagja, Mucha Oszkár vesz részt, a bemutatót Olaszországban és Budapesten egyaránt őszre tervezi a csapat. Az új előadás bemutatása mellett az Osonó egyik legfontosabb célja az idei évben azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. A hagyományos, fórumszínházi és osztálytermi előadásoktól kezdődően különböző képzések, táborok, ifjúsági együttműködések és műhelyek képezik a társulat, főként Budapestre fókuszáló 2020-as terveit.

Az 1993-as alapítás óta az Osonónak 179 tagja volt, és az évek során összesen 22 elő­adást mutattak be, amelyből hat koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi társulatokkal. Az Osonó alapítója és vezetője 1993–1998 között Salamon András volt, 1998 óta a társulat vezetője Fazakas Misi. A tizenegy éve új alapokra fektetett önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 27 év alatt összesen 1429 előadást tartott a társulat, amelyből 1164-et az elmúlt tíz évben, független színházként 3 kontinens 28 országának 320 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 53 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2020-02-04: Közélet - Iochom István:

Ismét fellebbeztek Beke Istvánék (Székely terrorvád)

Öt nappal rövidülhet Beke István és Szőcs Zoltán ötéves börtönbüntetése, ha a legfelsőbb bíróság elfogadja fellebbezésüket.
2020-02-04: Közélet - :

Elütötte az előtte megálló gépkocsit

Közúti balesetet jelentettek vasárnap délután Bodzafordulóról.