Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaJátszik a KSE, pihen a Sepsi-SIC

2020. február 5., szerda, Sport

Háromszéki csapataink közül a Kézdivásárhelyi SE lép pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga hétközi fordulójában, amely ma 18 órától a Marosvásárhelyi Sirius együttesét fogadja a középszakasz B-csoportjának 6. fordulójában. A bajnoki címvédő Sepsi-SIC az A-csoport rangadójának számító, Szatmárnémeti VSK elleni összecsapást február 25-én játssza le.

  • Fotó: Tofán Levente
    Fotó: Tofán Levente

A B-csoport két legjobb formájában lévő csapata találkozójának a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad otthont, s bár a papírforma egyértelműen a Farkas Alpár irányította együttes mellett szól, mindenképp kiélezett csatát ígér a KSE és a Marosvásárhelyi Sirius találkozója. A felső-háromszéki kék-fehérek győzelemmel zárták legutóbbi négy középszakaszbeli bajnokijukat: a pontvadászat második szakaszának nyitókörében pihenő kézdivásárhelyiek előbb 65–51-re verték az Alexandriát, majd 75–50-re nyertek a Nagyváradi Rookies otthonában, a harmadik fordulóban következett a Bukaresti Rapid elleni 79–61 arányú diadal, és az elmúlt hétvégén 53–40-re győzedelmeskedtek az Agronómia Bukarest otthonában.

A marosvásárhelyi együttes eddig öt mérkőzést játszott a középszakaszban, és mindegyiket nyertesként fejezte be: a Sirius sorban a Nagyváradot (69–51), az Agronómiát (72–61), a Konstancai Phoe­nixet (56–54), az Alexandriát (61–59) és a Rapidot (67–64) múlta fölül kisebb-nagyobb különbséggel. A két együttes az alapszakaszban is egy csoportban szerepelt. A Kézdivásárhelyi SE 5/5-ös győzelmi mutatóval a negyedik helyen fejezte be a Nyugati csoportot (15 ponttal), a Marosvásárhelyi Sirius két győzelemmel és nyolc vereséggel az ötödik lett (12 pont). Az aktuális bajnoki idényben már kétszer is megmérkőztek egymással a csapatok, s mindkét összecsapás lányaink sikerét hozta: a pontvadászat első fordulójában a KSE 80–43-ra verte otthonában a Siriust, míg a céhes városbeli visszavágón Farkas Alpár tanítványai 73–62-re nyertek.

A B-csoport 6. fordulójának további mérkőzései: * február 3.: Nagyváradi Rookies–Alexandria 51–95 * ma 20 órától Agronómia Bukarest–Konstancai Phoenix, a Rapid Bukarest szabadnapos.

Az A-csoportos küzdelemsorozat eredeti programja szerint a megyeszékhelyi Sepsi-SIC együttesének ma Szatmárnémetiben kellett volna parkettre lépnie, ám mivel a VSK 19 órától a női kosárlabda Közép-Európa Ligában (CEWL) a belga Charleroi együttesével találkozik, így az 5. fordulóbeli román bajnokit péntekre halasztották el. Időközben kiderült, hogy a szatmáriak túl sűrű versenyprogramja, néhány játékos egészségügyi problémája, valamint Maja Miljković olimpiai selejtezőn való részvétele miatt a bajnoki ezüstérmes együttes mégsem tudja vállalni a játékot, így a szakszövetség úgy határozott, hogy a találkozót február 25-én pótolják a felek. Ennek tükrében alakulatunk szombati meccsének időpontja nem változik, vagyis a Sepsi-SIC február 8-án 19 órától fogadja a Brassói Olimpia csapatát a Sepsi Arénában.

Az A-csoport 5. fordulójának programja: * ma 17 órától Brassói Olimpia–Aradi FCC, 18 órától Târgoviște–Kolozsvári U * február 25-én Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 242
szavazógép
2020-02-05: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Közelképben Sepsiárkos

A település az egykori Sepsikőröspatak hármas községből kiválva lett önállóvá, s azóta sikeresen halad a településfejlesztésben. Erről beszélgettünk Máthé Árpád polgármesterrel, aki idén ötödik községvezetői mandátumáért indul a választásokon, s aki azt igyekezett bizonyítani, hogy még egy sor elképzelés vár megvalósításra, kivitelezésre azzal a céllal, hogy Árkos szerethető, élhető élettérré változhasson.
2020-02-05: Sport - :

Egy sima, egy nádli az Allba Zoltánnak (Teke)

Már a második fordulóján van túl a tízcsapatos kézdivásárhelyi tekebajnokság, amelynek az Allba Zoltán együttes révén alsó-háromszéki résztvevője is van. Az 2017-ben alakult étfalvazoltáni gárda jobb lábbal kezdte a tavaszi pontvadászatot, nyerni tudott a Tigrisek ellen, majd a második körben 54 fával kikapott az Ifik alakulatától.