Növekedne az OTP

2020. február 5., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Öt év alatt 5 százalékra növelné piaci részesedését Romániában az OTP, amely már az idei év végén el akarja érni a 3 százalékot – jelentette ki Fatér Gyula.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az OTP Bank Románia vezérigazgatója a Ziarul Financiarnak beszélt arról, hogy már 2019-ben elkezdték gyakorlatba ültetni az Apollo névre keresztelt stratégiát, amelynek alapján öt év alatt egymilliárd lejt akarnak befektetni azzal a céllal, hogy elsősorban organikus úton kétszerezzék meg piaci részesedésüket. Az OTP idén 300 új munkatárs felvételét és fiókhálózata bővítését tervezi, de a digitalizáció révén is bővíteni akarja ügyfelei számát, hiszen eddig többnyire akvizíciókkal növelték piaci részesedésüket. Fatér Gyula emlékeztetett, hogy a román bankpiac jelenleg felaprózott és várhatóan konszolidálódni fog. Azoknak a bankoknak, amelyek nem érik el minél hamarabb az ötszázalékos részesedést, vagy más pénzintézetet kell felvásárolniuk, vagy más bankkal kell összeolvadniuk, vagy az eladásról kell dönteni a tulajdonosaiknak. A lap emlékeztetett, hogy az OTP Bank Románia 2018 végén 2,45 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett, és a kilencedik legnagyobb pénzintézet volt, miközben a bankok több mint fele egy százalék alatti piaci részesedéssel rendelkezik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 47
szavazógép
2020-02-05: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy B. Sándor:

Jaj annak, akinek nincs szenvedélye (Magánvállalkozás)

Bálinth Zoltán 1978-ban született Árkoson négygyermekes családban. Kilenc­éves korában meghalt az édesanyja, tízévesen elveszítette édesapját, később az egyik testvérét is. Gyámság alatt nőtt fel, akárcsak testvérei, őt a keresztapja nevelte 18 éves koráig. 1993-ban kezdett el érdeklődni a régiségek iránt, gyűjteménye ma már 8 ezer tárgynál is többet tartalmaz, melyek között 366-féle vasaló található. Vasaló Ház néven 2018-ban panziót nyitott Árkoson, hogy legyen, ahol megszálljanak a gyűjteménye iránt érdeklődő turisták.
2020-02-05: Pénz, piac, vállalkozás - :

Ismét nőtt a turisták száma

Romániában 3,6 százalékkal nőtt a turisták száma tavaly, ezen belül azonban 4,1 százalékkal csökkent a külföldiek aránya;  az összes vendég által eltöltött vendégéjszakák száma 5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte az Országos Statisztikai Intézet.