Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vonattal ütközött

2020. február 6., csütörtök, Közélet

Vonattal ütközött egy személygépkocsi kedd délután fél öt körül Lemhényben.

Az esethez a helybelin kívül az ozs­dolai őrs munkatársait is riasztották. A vonat által a községi úton elütött autó 32 éves vezetője azt vallotta, hogy a közeledő szerelvény láttán fékezett ugyan, de járműve nem engedelmeskedett. Az autó megrongálódott, viszont vezetője nem sérült meg. A rendőrök 2900 lejre bírságolták és 6 büntetőpontot jegyeztek ne­vére. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2051
szavazógép
2020-02-06: Kármentő - Váry O. Péter:

Divat /csemegézve/

Jegyzetünk első részében – Divat (tudományosan), Háromszék, 2020. február 4. – a névadás szokásairól, a tradíciók változásáról értekeztünk, majd sepsiszentgyörgyi példával élve megállapítottuk, tavaly a Háromszék fővárosának lakosságát gyarapító gyermekek körében a leggyakrabban adott utónevek a Hanna és Vivien, illetve a Bence, Ádám és Milán voltak (csak adalékként tesszük hozzá, hogy 2014-ben Magyarországon az utónevek „slágerlistáját” lányoknál a Hanna vezette, a Vivien a 24. helyen volt, míg a fiúk hasonló lajstromában a Bence név szintén az első, az Ádám a 4., a Milán a 9. helyet foglalta el).
2020-02-06: Belföld - :

Kiállnak a ditróiak mellett

Nyilatkozatban állt ki az idegengyűlölettel vádolt ditrói székelyek mellett az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) januári szövetségre lépése által alakult Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ).