JégkorongNottinghamben a 2022-es olimpiáért

2020. február 6., csütörtök, Sport

A magyar és román férfi jégkorong-válogatott mától Nottinghamben szerepel olimpiai selejtezőtornán, amelynek győztese a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok utolsó kvalifikációs körébe jut.

Jarmo Tolvanen magyar szövetségi kapitány együttese hétfőn utazott a viadal helyszínére, Nottinghambe, ahol az első két játéknapon papíron könnyebb ellenfél vár rá. A csütörtöki nyitómérkőzésen az egy osztállyal lejjebb szereplő észtekkel találkozik a magyar csapat. A pénteki szünnapot követően, szombaton az előző, decemberi selejtezőkörből továbbjutott román válogatott ellen lépnek jégre a magyarok. A nagyrészt székely játékosok alkotta – az Erste Ligában is érdekelt csíkszeredai és brassói együttesre építő – riválissal idén a ljubljanai divízió 1/A vb-n is megmérkőzik majd a magyar válogatott. A továbbjutás várhatóan a vasárnapi zárótalálkozón dől el az A-csoportos britek ellen. A világelitbe jutást a Papp László Budapest Sportarénában emlékezetes módon harcolták ki két éve a szigetországiak: 15.8 másodperccel az utolsó találkozó vége előtt egyenlítettek, ezzel elütve a magyar válogatottat attól, hogy története során harmadszor a legjobbak közé kerüljön. Ezúttal a lehető legerősebb keretüket felvonultató britek lesznek a vendéglátók, és bizonyosan nehéz dolga lesz az észak-európai bajnokságokban szereplő légiósait nélkülöző, „visszavágni” vágyó magyar csapatnak. Az utolsó kvalifikációs körben 12 együttes szerepel három négyes csoportban, a csoportgyőztesek a 2022-es téli olimpián léphetnek jégre.

Az olimpiai kvalifikációs torna programja: * ma: Magyarország–Észtország (17.30 óra), Nagy-Britannia–Románia (21.30 óra) * szombaton: Magyarország–Románia (16 óra), Nagy-Britannia–Észtország (20 óra) * vasárnap: Észtország–Románia (16 óra), Nagy-Britannia–Magyarország (20 óra).

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2020-02-06: Sport - :

Egyéni csúcs Portugáliából (Úszás)

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK sportolója, Barabás András egyéni csúccsal zárt 100 méter gyorson az elmúlt hét végén a portugáliai Póvoa de Varzimben megtartott nemzetközi úszótalálkozó tizenegyedik kiírásán. A 2003-ban született háromszéki sportoló emellett további két számban ugrott medencébe, mindkettőben tisztességesen helytállt.
2020-02-06: Közélet - :

Kézdivásárhelyi nyertese van a budapesti döntőnek (Bocuse d`Or szakácsverseny)

A kézdivásárhelyi származású Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és segédje, Molnár Bence nyerte a Magyar Bocuse d`Or Akadémia által a Hungexpón szervezett szakácsverseny döntőjét szerdán Budapesten. Ezáltal ők képviselik Magyarországot a májusban Tallinnban tartandó európai döntőn. A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta.