Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföldi terrorvádDöntsön a bukaresti táblabíróság

2020. február 11., kedd, Közélet

A legfelsőbb bíróság honlapjára tegnap délelőtt került fel a pénteki döntés Szőcs Zoltán fellebbezésével kapcsolatosan: a Beke Istvánnal együtt a feketehalmi börtönben raboskodó vármegyés azt kérte, hogy üssenek le öt napot a kiszabott ötéves letöltendő büntetéséből.

A taláros testület úgy értékelte, hogy nem illetékes az ügyben ítéletet hozni, elfogadni vagy elutasítani a fellebbezést, ezért átutalta a kérést a bukaresti táblabíráságra. Beke István hasonló kérésének tárgyalását március 4-re tűzték ki, de ezek szerint azt is át fogják utalni a táblabíróságra. Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy a két vármegyés kérését ügyvédjük a brassói táblabíróságon iktatta, mivel a feketehalmi fegyház ide tartozik. A brassói táblabíróság Beke István ügyét a bukaresti táblabíróságra, a Szőcs Zoltánét pedig a legfelsőbb bíróságra utalta ezek illetékességére hivatkozva, majd a bukaresti táblabíróság Beke István fellebbezését is átutalta a legfelsőbb bíróságra. Amúgy ezek után az sem kizárt, hogy a joghatóság illetékességét tekintve nem küldik vissza az ügyet a brassói táblabíróságra.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2052
szavazógép
2020-02-11: Közélet - Nagy D. István:

Hitelesen képviselni a fiatalokat

Alkalmas fiatalok, alkalmas feladatra – ezzel a jelmondattal folytatja a Háromszéki Ifjúsági Tanács azt a 2012-ben indított kezdeményezést, melynek célja, minél több ifjút bevonni az önkormányzati tevékenységbe. Elmondásuk szerint a jelölteket alaposan felkészítik az előttük álló időszakra, illetve tájékoztatják őket azokról az új uniós irányvonalakról, melyek önkormányzati síkon is megjeleníthetőek. A kezdeményezés célja ugyanakkor, hogy a fiatalok által az állampolgárok, a civil szféra és az intézmények közötti partnerséget erősítsék a települések fejlesztése vonalán.
2020-02-11: Kármentő - Váry O. Péter:

Ha hiányzott, hát lesz

Már csak ez hiányzott – sóhajt fel olykor az ember, ha valami nyomorúságra még egy lapáttal rátesz a sors. No, nekünk nyomorúságunk is van elég, a sors is mostohán bánik velünk, oly nagyon mégsem siránkozunk. Az alábbi történeten azonban egyenesen röhögünk – szintén nyomorúságunkban.