Férfi kosárlabdaKuti Nándor negyedszer kupagyőztes

2020. február 12., szerda, Sport

A sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor és a Kolozsvári U-BT hétfőn újabb Román Kupa-győzelmét ünnepelhette, miután végig uralt mérkőzésen, magabiztos játékkal 68–61 arányban diadalmaskodott a bajnoki címvédő Nagyváradi MSK felett. A kolozsvári csapat 2016, 2017 és 2018 után negyedszer örülhetett a kupakiírásban.

  • Fotó: Manases Sándor
    Fotó: Manases Sándor

A Mihai Silvășan irányította Kolozsvári U-BT megtörte az „átkot”, amely az elmúlt 12 évben a férfi kosárlabda-döntőtornák rendezőit sújtotta, az elmúlt tíz alkalommal ugyanis nem volt házigazda, aki hazai közönsége előtt tudta volna magasba emelni a kupát, legutóbb 2008-ban történt hasonló. Kétszer semleges városban szervezték meg a sorozat végső állomását, 2010-ben Nagyszebenben, 2018-ban Sepsiszentgyörgyön.

2020-ban a férfi négyes döntőnek a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnok adott otthont február 9-én és 10-én, ahol a házigazda kincses városi csapat mellett a Nagyváradi MSK, a Temesvári SCM és a Dinamo Bukarest tette próbára magát. A Cristian Achim edzette nagyváradi együttes a Dinamo legyőzésével (76–72), a kolozsvári gárda pedig a Temesvár elleni diadallal (88–71) érdemelte ki a döntőbe jutást.

Az elődöntőben a 23 éves háromszéki kosárlabdázó csapata legjobbja volt, a mérkőzés végén a legértékesebb játékosnak járó díjat is kiérdemelte. Kuti a Temesvár elleni találkozón nagyszerűen kezdett, az első negyedet kiváló mutatókkal zárta, ugyanis 11 pontot szerzett, 1 lepattanót gyűjtött és 1 gólpasszt osztott ki. Az elmúlt években Nándor alapemberré vált a kolozsvári csapatban, mivel a vezetőedző nemcsak támadásban számíthat rá, hanem védekezésben is az egyik legmegbízhatóbb. Az elődöntőben végül 28 percet töltött a pályán, 15 pontot jegyzett, továbbá 4 lepattanó és 5 assziszt szerepel a neve mellett a statisztikában.

A Nagyvárad elleni fináléban Kuti közel 30 perc játéklehetőséget kapott, 3 pontot szerzett, 2 lepattanót gyűjtött, 2 gólpasszt adott és 2 labdát szerzett, amivel hozzájárult a fekete-fehér mezesek negyedik kupagyőzelméhez. Cristian Achim együttese sorozatban harmadik, összességében pedig ötödik kupadöntőjét vesztette el, tavaly a Nagyszebeni CSU, 2018-ban a sepsiszentgyörgyi fináléban a Kolozsvári U-BT múlta felül. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 244
szavazógép
2020-02-12: Sport - :

Nyert és továbbjutott a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, Román Kupa)

A céhes városbeli KSE Futsal együttese kiélezett, végig szoros összecsapáson 4–3 arányban nyert a Székelykeresztúri Egyesülés csapata ellen a teremlabdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében, és ennek a sikernek köszönhetően bejutott a sorozat következő körébe. A céhes városbeliek következő ellenfele a háromszéki Mánya Szabolcs edzette FK Székelyudvarhely lesz.
2020-02-12: Elhalálozás - :

Elhalálozás