Bemutatkozott a rendőrfőkapitány

2020. február 14., péntek, Közélet

Bemutatkozott Ion Tudorel Pieleanu ideiglenes megyei rend­őrparancsnok Kovászna Megye Tanácsának tegnapi soros ülésén.

  • Ion Tudorel Pieleanu
    Ion Tudorel Pieleanu

Mivel a Területi Közrendészeti Hatóság egyes tagjai törvény szerint hivatalból kapják a testületben a tisztséget, a megyei közgyűlés tudomásul vette Necolae-Viorel Radocea volt alprefektus és Marius-Daniel Ivașcu volt rendőrfőnök mandátumának megszűntét, és rábólintott a helyükre ideiglenesen kinevezett két tisztségviselő, Cosmin Boricean, illetve Ion Tudorel Pieleanu mandátumának elfogadására.

Az ülést vezető Henning László alelnök felkérte a jelen lévő új rendőrfőnököt, mutatkozzék be. Ion Tudorel Pieleanu közölte, január 23-ától miniszteri rendelettel kinevezett főkapitány. Teljes tiszteletéről biztosította az önkormányzati testületet és a megye teljes társadalmát. Tapasztalatát a megye szolgálatába állítja, mondotta. Hozzátette, hivatásos rendőrtiszt, 1993-ban végezte a rendőr-akadémiát, végrehajtó feladatokat látott el 15 éven át. Ezt az őt ért rosszindulatú megjegyzések tisztázása miatt közli, hangsúlyozta. Ezután apró, de határozott lépésekkel haladt a ranglétrán: volt irodavezető, majd osztályvezető, aztán városi parancsnok (Alexandria), megyei helyettes vezető (Teleorman), végül főkapitány (Argeș). Kinevezése óta ismerkedik a különleges megyével, a rendőrsége előtt álló feladatokkal, mondotta. Fogadta, minden igyekezetével azon lesz, hogy korrektül és hatékonyan járjanak el, a megfelelő döntéseket hozzák meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1541
szavazógép
2020-02-14: Közélet - Iochom István:

Elfogadták az idei büdzsét (Kézdivásárhely)

Egyhangú szavazattal, különösebb vita nélkül fogadta el tegnap Kézdivásárhely önkormányzata az idei költségvetést. Bokor Tibor polgármester előterjesztésében elmondta: a város idei költségvetésének bevételi oldala 52 447 000 lej, amiből a legnagyobb tétel, 16 925 000 lej a jövedelemadó helyben maradó hányada. A megyei tanácstól fejlesztésre ötmillió lejt kaptak, az áfa után visszaosztott érték 4,1 millió lej. A bevételi oldalon szerepelnek ezenkívül az önkormányzat saját jövedelmi forrásai, köztük az ingatlan-, jármű- és területadóból származó tervezett bevételek.
2020-02-14: Kármentő - Kuti János:

Egy kis séta

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat azzal a kéréssel fordult a Szentgyörgyön felépülő majdani bevásárlóközpont vezetőségéhez, hogy a vásárlókat anyanyelvükön szolgálják ki, és a polcokon kínált termékek tájékoztatóit magyarul is helyezzék ki.