Turnézik a Háromszék Táncegyüttes

2020. február 15., szombat, Közélet

A soproni Petőfi Színházban indította kedd este többnapos magyarországi, ausztriai és szlovákiai turnéját a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes.

  • Jelenet A Banda című előadásból. Henning János felvétele
    Jelenet A Banda című előadásból. Henning János felvétele

A Könczei Árpád rendezte-koreografálta A banda című nagy sikerű táncszínházi előadást a társulat Bécsben, Pápán, Dunaszerdahelyen mutatta be, ma pedig Cegléden lépnek közönség elé. A híres magyarpalatkai muzsikusoknak emléket állító előadás a neves erdélyi zenészeket, zenekarokat bemutató előadás-sorozat harmadik része, amelyet a Csávási ballada (2007, rendezte Ivácson László) és a Száz évig (2011, rendezte Könczei Árpád) előzött meg. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-02-15: Közélet - Hecser László:

Elmarasztalta Szőcs Dénest a feddhetetlenségi ügynökség (Vargyas)

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) elmarasztalta Szőcs Dénest, Vargyas korábbi alpolgármesterét, mert 2018. január 26-án részt vett annak a tanácshatározatnak a kidolgozásában és elfogadásában, amelynek alapján feleségét újra alkalmazták a polgármester szaktestületébe, és megállapították a havibérét. Az ügynökség álláspontja szerint ezáltal érdekellentét jött létre, hiszen a dokumentum elfogadása által Szőcsnek is anyagi haszna keletkezett.
2020-02-15: Jegyzet - Nagy B. Sándor:

Mit is tanultunk a házasságról?

A héten zajlott a sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség által szervezett Házasság hete, mely kezdeményezés Angliából indult, és minden évben Bálint-nap környékén a házasság és a család fontosságára próbálja felhívni a figyelmet. A szervezők szerint a Házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság értékeit, nyíltan beszélve annak mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van vagy valamiért megszakadt.