Hogyan tűnjön egy kis méretű fürdő optikailag nagyobbnak? /X/

2020. február 16., vasárnap, Életmód

A kis méretű, zsúfoltnak tűnő helyek még akkor is rossz érzést válthatnak ki az emberből, ha egyébként nincs klausztrofóbiája. De vannak olyan helyzetek, amikor nem nagyon van választásunk, és a meglévő kis fürdőszobánkból kell kihoznunk a lehető legjobbat. Mivel a falakat odébb tolni nem tudjuk, marad az optikai csalás.

Színekkel a tágasabb tér érzetéért

Ha bárkit megkérdezünk, hogy milyen színeket használjunk, ha optikailag tágítani szeretnénk a teret, tízből kilenc ember biztosan a fehér színt fogja javasolni. Persze ebben van igazság, azonban kevesen vágynak egy olyan fürdőre, amelyről a kórházak sterilitása jut eszünkbe.

Szerencsére nem a fehér szín az egyetlen, amit használhatunk az optikai tuninghoz, és bár meglepőnek tűnhet, de a sötétebb árnyalatoknak éppúgy hasznát vehetjük ebben a helyzetben.

Vagyis a plafon legyen fehér, a padlóra válasszunk valami sötét színt, a falakat pedig a padló színével harmonizáló, de egy-két árnyalattal világosabb színű festékkel fessük ki.

Csalás a plafonnal

Jelöljük meg a falat a plafon alatt maximum 10 cm-ig, és ettől felfele mindent fessünk fehérre. Így bár a belmagasságon nem változtattunk, a plusz fehér sáv optikailag mégis magasabbnak fogja láttatni a plafon magasságát.

Szélesítés és magasítás csíkokkal

Tovább nagyítható optikailag a tér, ha a falakat nem egyszínűre festjük, hanem több árnyalatot viszünk fel a rájuk.

Amennyiben magasítani szeretnénk a teret, akkor hosszanti csíkok festésével tegyük, ha viszont a látszólag szélesebb fürdőszoba a cél, akkor vízszintes csíkok segítségével tudjuk ezt kivitelezni.

Mintás tapéta

Nem csupán festeni lehet a falakat, hanem tapétázni is. Amennyiben mintás tapétában gondolkozunk, a kis tér miatt a nagy mintákkal ne kísérletezzünk, hiszen az optikailag még kisebbnek fogja mutatni a fürdőszobát, mint amekkora valójában.

Azonban az apró mintákkal és a világos színekkel nem lőhetünk mellé, bátran használhatjuk ezeket.

A bútorok is fontosak

Egy apró helyiségbe érdemes olyan fürdőszoba bútorokat választani, melyek nem emelkednek ki nagyon a környezetből, vagyis a színük lehetőleg harmonizáljon a fal színével. Ez segít abban, hogy beleolvadjanak a környezetbe, ezáltal a tér is nagyobbnak látszik.

Ha nem szeretnénk lecserélni a már meglévő fürdőszobabútorunkat, akkor sincs minden veszve, hiszen számtalan színű és mintázatú bútortapéta kapható. Ugyanakkor, ha nem riadunk vissza a drasztikusabb megoldásoktól sem, akkor bútorfestékkel is átfesthetjük a berendezést.

Viszont ha még csak most alakítod ki a fürdődet, és megfelelő berendezést keresel, javasoljuk, hogy látogasd meg a Gemini-Duo webshopját, ahol számos jó minőségű fürdőszobabútor és egyéb kiegészítő közül tudod kiválasztani az ízlésedhez leginkább passzoló darabokat! (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2020-02-16: Szabadidő - :

Prémium kategóriás játékszer /X/

Unja a hagyományos masszírozókat és izgatókat? Valami újra és meglepőre vágyik? Akkor a legjobb helyen jár, hiszen újfajta izgalmakat tartogatunk Önnek!
2020-02-17: Életmód - :

Törékeny tárgyak csomagolása költözéshez /X/

A költözés már önmagában is egy igen stresszes folyamat, nem beszélve arról, amikor a féltve őrzött törékeny holmit kell elpakolnunk úgy, hogy az új helyre történő szállításkor ne sérülhessen meg. Ha kellően odafigyelünk csomagoláskor, és a lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk a tárgyak sérülésének elkerülése érdekében, akkor olyan nagy baj már nem történhet.