Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mi, hol, mikor?

2020. február 19., szerda, Mi, hol, mikor?

Irodalomtörténeti előadás
Dr. Reisinger János művészet- és irodalomtörténész Világszem-sorozatának idei első előadására kerül sor csütörtökön 18 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében. A magyar költészet fontos vetületeire és alkotóira reflektáló, versmondással, verselemzésekkel tarkított előadás címe: Magyar költők a hitről – Arany János, Tompa Mihály, Ady Endre, Reményik Sándor és Pilinszky János verseivel.

Dr. Reisinger János magyarországi irodalomtörténész, az irodalomtudomány kandidátusa 35 éve tart ismeretterjesztő előadásokat a Kárpát-medence különböző településein, bemutatva a magyar költészet és képzőművészet legjelesebb darabjait, kellőképpen nem méltányolt alkotásait. Előadásai több mint tíz éve szerepelnek rendszeresen a Duna TV műsorán. Előadásai után szívesen válaszol a közönség kérdéseire, illetve dedikálja azok tárgyához tartozó könyveit.

Dr. Zacher Gábor Sepsiszentgyörgyön
Hétköznapi boldog(talan)ságaink című előadásával látogat Sepsiszentgyörgyre dr. Zacher Gábor toxikológus, egyetemi docens, Magyarország egyik leghíresebb orvosa, aki a tőle megszokott könnyedséggel, humorral fűszerezve beszél a városunkban ritkán hallható téma, függőségeink kapcsán. Van, aki a csokoládétól, más a cigarettától, alkoholtól vagy a gyógyszertől válik függővé; de létezik mobiltelefon-, Facebook-, sőt, még edzésfüggőség is.
Az előadás Sepsiszentgyörgyön március 3-án, kedden 19 órától hallható az unitárius templomban. Jegyek egységesen 30 lejért az Andrei Mureşanu Színház jegypénztáránál kaphatóak keddtől péntekig 16–18 óráig.

Párkapcsolati csoportfoglalkozások
Párkapcsolatunk évszakai címmel február 20-tól Fazakas Enikő pszichodráma terapeuta és Lázár Andrea családterapeuta tízalkalmas csoportfoglalkozást indít pároknak. A természet ciklusaihoz hasonlóan a párkapcsolatban is különböző időszakok köszönthetnek be. Minden évszaknak megvannak a maga kihívásai, szépségei és tennivalói. Várnak minden olyan párt, akik rá szeretnének nézni a kapcsolatuk évszakaira. Érdeklődni és iratkozni a 0745 185 747-es vagy a 0740 198 118-as telefonon lehet.

Szakmai előadás a rákról
Harcban a rákkal: testi és lelki kezelési lehetőségek címmel szakmai előadást tart betegeknek csütörtökön 17 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében dr. Kerestély Péter általános orvos, tanár és a magyarországi dr. Kovács Levente Kálmán parapszichológus és kineziológus oktató. Házigazda: Grubisics Levente, a Sepsi Rádió igazgatója.

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház ma és csütörtökön 19 órától Ivan Viripajev: Illúziók című darabját játssza a kamarateremben (rendező: Pálffy Tibor).
UDVARTÉR TEÁTRUM. A kézdivásárhelyi színház Ünnep című előadását a Vigadó nagytermi stúdiójában csütörtökön 19 órától a Toldi bérleteseknek, pénteken 13 órától (diákoknak) és 19 órától (szabadelőadáson) adja elő (jegyár: 15 és 20 lej).
GRUPPEN HECC. Ma jó a medvem című kabaréját a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében pénteken 17 és 20 órától játssza a marosvásárhelyi társulat. Belépő: 35 lej. ☻ Kovásznán február 23-án, vasárnap 20 órától a Művelődési Központban lépnek fel.

Mozi
A sepsiszentgyörgyi Művész moziban ma 17 órától A Mancs őrjárat – kanadai animációs kalandfilm, románul beszélő és 17.15-től magyarul beszélő; 18.30-tól Kisasszonyok – amerikai romantikus filmdráma, román felirattal; 18.45-től Drakulics elvtárs – magyar vígjáték, román felirattal; 20.45-től Emma – angol vígjáték, filmdráma, román felirattal; 21 órától Ragadozó madarak – amerikai bűnügyi akció-kalandfilm, román felirattal.
Telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Zene
LÁSZLÓ ATTILA ÖNÁLLÓ ESTJE. A kézdivásárhelyi születésű László Attila énekes februárban első alkalommal készül erdélyi körútra. Az Én és a zongorám című többállomásos előadás-sorozat egyik megállója Sepsiszentgyörgyön lesz február 28-án 18 órától az unitárius templomban. Jegyár: 30 lej, jegyek az Andrei Mureşanu Színház jegypénztáránál kaphatóak keddtől péntekig 16–18 óra közt.

Rádió
A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 6 órától napindító gondolatok, 6.40-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 9 órától imaszándékok fogadása, 9.15-től dicsőséges rózsafüzér, 12 órától Úrangyala, 12.05-től Zsolozsma – napközi imaóra.

Hitvilág
A HITERŐSÍTŐ IMAHÉTEN a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban ma 18 órától Buzogány Csoma Csilla sepsiszentgyörgyi unitárius kórházlelkész, csütörtökön 18 órától Molnár Imola baróti unitárius lelkész prédikál.
AZ ÖKUMENIKUS IMAHÉTEN Kézdivásárhelyen az evangélikus templomban (Dózsa György utca 10. szám) csütörtökön 17 órától Elekes Szabolcs uzoni katolikus plébános szolgál.
FARSANGI BÁL. Szombaton 19 órától kosaras farsangi bált szervez a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébánia a Székely Mikó Kollégium dísztermében.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Kisbaconban, Magyarhermányban és Bodvajban csütörtökön 9–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás.
JOGI SZOLGÁLAT. Balogh Klára jogtanácsos ma 13–15 óráig fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsra szorulókat. A szolgáltatás ingyenes.
ALÁÍRÁSGYŰJTÉS. A Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházában (Konsza Samu utca 21. szám) munkanapokon 9–13 óráig lehet aláírni a nemzeti régiókért EU-s polgári kezdeményezés támogatására.
HUMORPINCE. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában ma 18 órától várnak minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót.
ARANYSZÍVEK. A sepsiszentgyörgyi Aranyszívek Nyugdíjas Egyesület szerdánként 11–13 óráig várja tagjait tagdíjfizetésre a Kőrösi Csoma Sándor utcai székházba. * Ugyanott lehet iratkozni a lengyelországi kirándulásra is. Érdeklődni a 0723 727 279-es telefonon lehet.
SZÍVBETEGEK TALÁLKOZÓJA. A szívbetegek sepsiszentgyörgyi egyesülete csütörtökön 17 órától találkozót tart a gyermekjogvédelem épületében. Meghívott: dr. Nagy Réka. Té­ma: járványok, virózisok.
ISMERTETŐ A KÁRPÓTLÁSI TÖRVÉNYRŐL. A Volt Politikai Foglyok Kovászna Megyei Szervezete értesíti a kézdivásárhelyi körzet tagságát, mindazokat, akik részesülnek az 1990/118-as kárpótlási törvény által nyújtott jogokból, hogy a megyei vezetőség Kézdivásárhelyen csütörtökön 10 órától a Nyugdíjasok Klubjában ismertetőt tart a tavaly az országos szövetség által benyújtott és a parlament által elfogadott kárpótlási törvényről. Az idei tagdíjakat Sipos Sándor körzeti felelősnél lehet kifizetni.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Sajtó utcai Transfarm (telefon: 0267 315 136, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2350
szavazógép
2020-02-15: Életmód - :

Örök kérdés: milyen az ideális női test? /X/

A szépség szubjektív. Azonban a szépségideálra hatással van az adott kultúra, technológia, média és a divat is. Milyen a tökéletes női test? Izmos? Teltkarcsú? Nádszálvékony? Az elmúlt száz évben a legkülönbözőbb testalkatú nők számítottak ideálisnak, nézzük, milyen testért bolondultak a férfiak az elmúlt száz évben!
2020-02-19: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet