Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A koronavírus gazdasági kockázata

2020. február 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Európai Bizottság előrejelzései szerint a koronavírus járvány jelenleg az euró­övezet gazdaságának legnagyobb kockázati tényezője.

  • Forrás: Index
    Forrás: Index

„Minél hosszabb ideig tart a járvány, annál nagyobb mértékben befolyásolja majd a globális pénzügyi rendszert és a gazdaság működését” – olvasható az előrejelzésben. A bejentésre reagálva Mario Centeno portugál pénzügyminiszter az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek brüsszeli találkozóján kijelentette, a koronavírus hatása az európai gazdaságra ideiglenes. „A vírus adhat ugyan némi okot az aggodalomra, de ezen túlmenően meg kell vizsgálnunk az euróövezet hosszú távú növekedési kilátásait is, amelyek a jelenlegi szakaszban reménykeltőnek tűnnek” – nyilatkozta Centeno. Ugyanakkor Roberto Gualtieri olasz pénzügyminiszter szerint a vírus hatásait még korai felmérni. Véleménye szerint azonban a 2019 utolsó negyedévének adatai megerősítik, hogy euróövezeti szinten támogató költségvetési politika szükséges, amely előmozdítja a növekedést, főképpen a beruházások révén.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2348
szavazógép
2020-02-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Nem kell a Dacia

Közel harmadával csökkent a Dacia személygépkocsik eladása januárban az unió­ban és a CEFTA-országokban.
2020-02-19: Belföld - :

Elfogadásból elutasítás (Előrehozott választások)

Raluca Turcan ügyvivő kormányfőhelyettes, a Nemzeti Liberális Párt (NLP) első alelnöke elmarasztalta a szenátus jogi bizottságában az előrehozott választások kiírását célzó sürgősségi kormányrendelet kapcsán adott véleményezést, és felszólította a Szociáldemokrata Pártot (SZDP), hogy a plénumban szavazzon a jogszabály elfogadására.