Két forrásvíz már iható

2020. február 20., csütörtök, Közélet

A sugásfürdői út mentén levő Csaba és Honvéd források vize már iható, az Erős oldalon levő forrásoké még nem, és az a kénes víz sem, amelyhez a városvégi jegyszedő helytől vezet út a Debren-patak mellé – tudatja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

  • Fotó: Vargyasi Levente
    Fotó: Vargyasi Levente

A városháza közleménye szerint a megyei közegészségügyi igazgatóság a hét elején végzett mikrobiológiai laborvizsgálatokat, ezek eredménye pedig a legkedveltebb „kutak” esetében – ahol a lakosság rendszerint sorba áll a friss forrásvízért – kedvező. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1717
szavazógép
2020-02-20: Belföld - :

Kifogásolt rendelet

Alkotmányossági kifogást emelt a nép ügyvédje az ellen a sürgősségi kormányrendelet ellen, amelynek értelmében a páciensek magánkórházakban is igénybe vehetik az országos egészségügyi programok keretében nyújtott szolgáltatásokat.
2020-02-20: Közélet - Nagy D. István:

Jövő nyárra elkészülhet a vidombáki reptér (Gyorsforgalmi utat terveznek Brassó és Sepsiszentgyörgy között)

Újabb határidőt jelentett be csütörtökön Sepsiszentgyörgyön Adrian Veștea, a Brassó megyei önkormányzat vezetője azzal kapcsolatban, hogy várhatóan mikor szállhat fel az első repülőgép a Vidombák határában építés alatt álló nemzetközi légikikötőből, melynek létrehozását Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata anyagilag is támogatja. Ha minden jól megy, 2021 júliusában megtarthatják a próbarepülést, a folyamatos üzemeltetés pedig 2022-től lesz lehetséges. A Brassó és a Kovászna megyei önkormányzati vezetők Mihai Veșteával, a fejlesztési minisztérium államtitkárával, valamint Sepsiszentgyörgy és Brassó polgármesterével a két megye regionális együttműködési lehetőségeit taglalták csütörtöki sajtótájékoztatójukon.