KoronavírusElszigeteltek és megfigyelnek egy bodzafordulói családot

2020. február 24., hétfő, Közélet

Megfigyelés alatt tartják a hatóságok Bodzafordulón azt a családot, mely a múlt héten tért vissza Olaszországból. Bár nem mutatják betegség jeleit, a megelőző jellegű intézkedést a koronavírus terjedésének megakadályozása indokolja. Az esetről beszámoló Agerpres hírügynökség szerint a háromtagú családot -- egy gyermeket és szüleit -- egy bodzafordulói lakásban tartják elkülönítve.

Iulian-Constantin Todor prefektus hétfőn elmondta, az érintettek repülővel érkeztek haza február 20-án. Hozzáfűzte: pánikra nincs ok, a család tagjai nem mutatják betegség jeleit, ennek ellenére felkeresi őket a megyei közegészségügyi igazgatóság egy csapata, hogy alávessék őket a szükséges teszteknek. A kormánymegbízott beszámolt arról is: vasárnap este ülésezett a megyei katasztrófavédelmi bizottság, leszögezték a szükséges tennivalókat, amennyiben a megye területén gyanús eset jelenne meg, az illetékes hatóságoktól pedig azt kérték, azonosítsanak olyan helyiségeket, ahol szükség esetén karanténba helyezhetők a koronavírussal fertőzött személyek.

Ştefan Platon, Bodzaforduló polgármestere elismerte, nagyon sok helybéli dolgozik Olaszországban, ám zömük a déli országrészen él, melyet nem érintett a fertőzés. Megjegyezte, a település rendelkezik olyan ingatlanokkal – két kultúrház és egy sportterem – ahol megoldható a betegek elszigetelése. Ugyanakkor nyugalomra intette a lakosságot és arra kérte az embereket, rémhírek helyett kövessék és tartsák be a hatóságok ajánlásait.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2020-02-24: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tarolt a viharos erejű szél /Frissítve/

Fákat csavart ki és döntött le a viharos erejű szél hétfőre virradóra megyeszerte, a katasztrófavédelmi felügyelőség csapatainak több településre is ki kellett vonulniuk.
2019-11-29: Élő múlt - Kisgyörgy Zoltán:

Gyulaiak Erdélyben és Háromszéken (Nemzedékről nemzedékre 40.)

Népes, rangos és módos famíliákban éltek s a legrangosabb erdélyi és székelyföldi családokkal házasodtak össze és tartottak fenn kapcsolatot. Pálmay bizonyára azért iktatta be a nagyváradi sarkantyús előnévvel szereplő háromszéki kötetébe a Gyulai családot, mert maksai, hídvégi, torjai, nyujtódi, alsócsernátoni, sepsiszentgyörgyi, szemerjai, kisborosnyói és bölöni nemes és tehetősebb családokkal házasodtak.