Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Összehangolt választ sürget az EUTerjed a vírus, de nincs ok pánikra

2020. február 27., csütörtök, Világfigyelő

A koronavírus elleni összehangolt európai fellépést sürgette Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyi biztosa tegnap Rómában újságírók előtt. Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója ugyanott elmondta, hogy a fertőzöttek száma 80 988. A fertőzés 33 országban jelent meg. Sztella Kiriakídisz és Hans Kluge egyaránt azt hangoztatta, hogy nincs ok pánikra.

  • Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős ciprusi tagja. FOTÓ: MTI / EPA / JULIEN WARNAND
    Sztella Kiriakídisz, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős ciprusi tagja. FOTÓ: MTI / EPA / JULIEN WARNAND

Az olasz egészségügy-miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón Sztella Kiriakídisz azt is elmondta, hogy az EU általános irányelveket dolgoz ki az utazók tájékoztatására.

„Minden tagállamnak tájékoztatnia kell bennünket a felkészülési terveiről” – hangsúlyozta az uniós biztos. „El kell kerülni az eltérő megoldásokat” – mondta, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság kész összehangolni a válaszokat.

Hans Kluge elmondta, hogy az új koronavírus halálozási rátája mintegy kétszázalékos, Kínában pedig, ahol az összes esetek 96,5 százalékát észlelték, jelenleg egyszázalékosra esett vissza.

A WHO európai igazgatója hozzátette, hogy felgyorsítják a járványban való reagálás területén az együttműködést annak érdekében, hogy Olaszország valamennyi régiója egyformán felkészült legyen, miután az ország északi részében jelentősen megnőtt a megbetegedések száma.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2348
szavazógép
2020-02-27: Világfigyelő - :

Könyv a kommunizmus elmaradt peréről (Budapest)

A kommunizmus áldozatainak emléknapján – február 25-én – mutatták be Budapesten Borbély Ernő Az enyedi politikai főiskola. Politikai foglyok a 80-as évek Romániájában című kötetének magyar és román nyelvű kiadását. A bemutatón, amelyen a meghívottak a szerzőről is megemlékeztek, részt vett Szőcs Géza költő, Borbély Ernő egykori barátja, Németh Zsolt parlamenti képviselő, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, valamint Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.
2020-02-27: Belföld - :

Romániát is elérte a koronavírus

Romániában is megjelent a koronavírus: egy Gorj megyei férfinál mutatták ki a fertőzést – közölték szerda éjszaka az egészségügyi minisztérium illetékesei.