Nem Steven Spielberg rendezi az új Indiana Jones-filmet

2020. február 29., szombat, Magazin

Nem Steven Spielberg rendezi meg az Indiana Jones 5. részét, a Variety.com értesülése szerint James Mangold veszi át a helyét. Az Indiana Jones-sorozat 39 éves történetében Spielberg először engedi át a rendezést másnak. A széria első epizódja, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ben aratott sikert és gyűjtött be négy Oscar-díjat.

A hollywoodi szaklap szerint Mangolddal, aki legutóbb Az aszfalt királyai című filmet rendezte, már hamarosan meg is kötik a szerződést az Indiana Jones 5. rendezéséről. Spielberg pedig producerként támogatja a film elkészítését. Spielberg állítólag maga döntött arról, hogy nem rendezi meg az Indiana Jones 5-öt, mivel úgy érezte, hogy egy új rendező új nézőpontból képes megfogni a történetet, és esetleg a fiatalabb generációkat is jobban meg tudja szólítani.

Harrison Ford, Indy megszemélyesítőjeként azonban továbbra is marad a film kulcsfigurája. A 77 éves színész, aki a tudós kalandort játssza, az utóbbi hetekben többször nyilatkozott a készülő filmről.

A Disney filmstúdió 2016-ban közölte először, hogy lesz újabb folytatása az Indiana Jones-kalandoknak. Akkor még arról írtak, hogy az új epizódot Spielberg rendezi, Ford játssza a főszerepet, és 2019 nyarán mutatják be. Aztán egy évvel elhalasztották a premiert, majd még egy évvel későbbre, 2021-re tolták el. A Variety szerint valószínűsíthető, hogy az új rendezővel a produkció újabb késedelmet szenved, és csak 2021 után mutatják majd be.

Spielberg jelenleg a West Side Story című musicalfilm utómunkáin dolgozik, amelyet december 18-án mutat be a 20th Century Stúdió.

Az utolsó Indy-film, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága 2008-ban került a mozikba, s lett nagy kasszasiker; világszerte több mint 790 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1537
szavazógép
2020-02-29: Magazin - :

Roman Polanski nem ment el a César-díjak átadójára

Nem ment el a 45. César-díjak átadójára tegnap este Roman Polanski, jóllehet J’accuse (Vádolom) című filmje kapta a legtöbb jelölést.
2020-02-29: Nemzet-nemzetiség - :

Megmaradásunk akarata létezésünk feltétele

Gazda József könyveiről
Köszönöm a meghívást, különleges örömmel jöttem Budapestről Kovásznára, hazánk legkeletibb szegletébe, az idén áprilisban 84 esztendős Gazda József legújabb könyvének bemutatójára. Aki már olvasta a Bujdosókat, az tudja, aki még nem olvasta, az meg fogja tudni: rendkívül felkavaró könyv a Bujdosók.