Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Előzetesben a volt miniszter

2020. március 2., hétfő, Belföld

A Bukaresti Törvényszék szombat este csúszópénz elfogadása gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte Sorina Pintea volt egészségügyi minisztert.

A tavaly októberben leváltott szociáldemokrata Dăncilă-kormány egyik legnépszerűbb politikusa a miniszteri megbízatása lejártával visszatért korábbi munkahelyére, a Máramaros megyei sürgősségi kórház menedzseri tisztségébe. Ilyen minőségében csapott le rá Nagybányán a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A DNA szombati közleménye szerint a kórházigazgató tavaly decemberben 10 ezer euró, pénteken pedig 120 ezer lej csúszópénzt fogadott el közvetítőkön keresztül attól a cégtől, amelyik tavaly szív és mellkasi sebészeti műtő tervezésére és kialakítására nyert megbízást közbeszerzésen a Máramaros megyei sürgősségi kórházban.

Az ügyészség szerint a két összeg együtt a szerződés értékének a hét százalékát teszi ki. Az ügyészek pénteken megtalálták Sorina Pintea irodájában a 120 ezer lejt, és úgy tekintik, hogy tetten érték a volt minisztert a csúszópénz elfogadásán.

Az ügyészség még pénteken Bukarestbe szállította kihallgatásra a volt minisztert, és szombaton jelentette be a politikus 24 órás őrizetbe vételét. Pár órával ezután a Bukaresti Törvényszék döntött is Sorina Pintea 30 napos előzetes letartóztatásáról.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2020-03-02: Közélet - Iochom István:

Az ozsdolai betyárokra emlékeztek (Kézdisárfalva)

Az ozsdolai születésű Pusztai Ferenc és Dézsi Dénes, valamint a kászoni Máthé György (Jeges) emlékére tartott engesztelő és emlékező gyászmisét Bartos Károly római katolikus plébános szombat este a kézdisárfalvi Nagyboldogasszony római katolikus kápolnában a helybeli Szabó Ottó fafaragó kezdeményezésére.
2020-03-02: Közélet - Váry O. Péter:

Vita az egyházi támogatás miatt (Sepsiszentgyörgy)

Sok éve már, hogy az önkormányzat a városi költségvetésből támogatja a sepsiszentgyörgyi keresztény egyházakat, olykor beruházásaikhoz járul hozzá kisebb-nagyobb mértékben, de általában csak működési költségeik pótlására jut a támogatásból. Az idei évre az egyházi támogatás jóváhagyásáról csütörtöki ülésén döntött a képviselő-testület.