Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem ment át mindenki a bizottságon

2020. március 4., szerda, Belföld

Megkezdődött tegnap a parlamentben a Florin Cîțu miniszterelnök-jelölt által javasolt régi-új kormány tagjainak szakbizottsági meghallgatása.

A meghallgatások első napján több miniszterjelölt elutasító véleményt kapott. Negatívan véleményezték például Cătălin Predoiu jelölését az igazságügyi miniszteri tisztségre, Ion Ştefan jelölését a fejlesztési és közigazgatási tárca élére vagy Lucian Heiuș jelölését a pénzügyminiszteri posztra, a kormányfői tisztségre jelölt Florin Cîțu helyére. Utóbbit a testület szociáldemokrata többségének tartózkodása – nem ellenszavazata – fosztott meg attól, hogy megszerezze a szakbizottsági ajánlást.
A Cîțu-kormányról szóló bizalmi szavazás napjáról várhatóan jövő héten dönt a házbizottság.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2349
szavazógép
2020-03-04: Belföld - :

Az MPP politikusa megtámadta egy „autonomista” párt bejegyzését

A Magyar Polgári Párt egyik politikusa szeparatizmussal és autonómiapártisággal vádolta meg az alakuló Székelyudvarhelyért Pártot, hogy ezáltal megakadályozza annak bejegyzését Bukarestben – közölte tegnap egy közösségi portálon Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere.
2020-03-04: Belföld - :

Hírsaláta

ION ILIESCU BETÖLTÖTTE A KILENCVEN ÉVET, és amint a Mediafaxnak elmondta, a születésnapját otthon ünnepli a feleségével. Az egykori államfő az első demokratikusan megválasztott elnök volt Romániában 1990 és 1996, majd 2000 és 2004 között. Iliescu 1930. március 3-án született Oltenițán, 1953-ban csatlakozott a kommunista párthoz, majd 1965-ben a Központi Bizottság tagja lett, bár 1971-től Nicolae Ceaușescu fokozatosan háttérbe szorította.