Labdarúgás, Nemzetek LigájaNehéz csoportban a magyar válogatott

2020. március 5., csütörtök, Sport

A magyar nemzeti együttes a török, a szerb és az orosz csapattal, míg a román labdarúgó-válogatott az észak-ír, a norvég és az osztrák gárdával került azonos csoportba a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a másodjára kiírt sorozat másodosztályában szerepel, ha csoportgyőztes lesz, feljut az élvonalba, ha utolsóként végez, akkor kiesik a C-osztályba. Oroszország és Törökország már biztos résztvevője a nyári kontinensviadalnak, míg a szerbek – a magyarokhoz hasonlóan – pótselejtezőt játszanak. A nemzetközi szövetség világranglistáján 52. magyar nemzeti együttes a leggyengébb a kvartettben, a törökök és a szerbek holtversenyben a 29., az oroszok pedig a 38. helyen állnak.

A magyarok március 26-án Bulgária vendégeként lépnek pályára, szófiai siker esetén pedig öt nappal később a Puskás Arénában fogadják az izlandi–román párharc győztesét az Eb-részvételért.

Az NL a 2022-ben rendezendő katari világbajnokság európai selejtezősorozatának kezdetét is jelenti, mert a 12 pótselejtezős helyből kettőt a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a jövő tavasszal rajtoló világbajnoki selejtezőből nem jut ki automatikusan vagy nem zár a szintén pótselejtezőt érő második helyen. A kvartettek küzdelmeit szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulós körben bonyolítják le.

A Nemzetek Ligája csoportbeosztása:
* A-osztály, 1: Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Olaszország, Hollandia; 2: Izland, Dánia, Belgium, Anglia; 3: Horvátország, Svédország, Franciaország, Portugália; 4: Németország, Ukrajna, Spanyolország, Svájc
* B-osztály, 1: Románia, Észak-Írország, Norvégia, Ausztria; 2: Izrael, Szlovákia, Skócia, Csehország; 3: Magyarország, Törökország, Szerbia, Oroszország; 4: Bulgária, Írország, Finnország, Wales
* C-osztály, 1: Azerbajdzsán, Luxemburg, Ciprus, Montenegró; 2: Örményország, Észtország, Észak-Macedónia, Georgia; 3: Moldova, Szlovénia, Koszovó, Görögország; 4: Kazahsztán, Litvánia, Fehéroroszország, Albánia
* D-osztály, 1: Málta, Andorra, Lettország, Feröer-szigetek; 2: San Marino, Liechtenstein, Gibraltár.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2020-03-05: Belföld - :

Nyugdíjazzák Sebastian Cucoşt

Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter tegnap bejelentette, hogy saját kérésére, illetve a belügyminisztérium orvosi bizottságának véleményét figyelembe véve tartalékállományba helyezik Sebastian Cucoş ezredest – tudósított tegnap a Főtér.ro.
2020-03-05: Sport - Tibodi Ferenc:

Diadalmaskodtak a háromszéki csapatok (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Pozitív mérleggel zárták a hétközi fordulót a háromszéki csapatok, miután a címvédő Sepsi-SIC 85–70 arányban győzedelmeskedett Aradon, míg a Kézdivásárhelyi SE 69–42-re nyert a Marosvásárhelyi Sirius otthonában. Együtteseink hazai környezetben zárják a középszakasz utolsó körét, a céhes városbéliek vasárnap 18 órától a Konstancai Phoenix csapatát látják vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban, míg a zöld-fehérek szintén aznap, ám 18.30-tól a Szatmárnémeti VSK-t fogadják a megyeszékhelyi Sepsi Arénában.