Női kézilabda, Bajnokok LigájaGyőzelemmel zárták a középdöntőt

2020. március 9., hétfő, Sport

A Győri Audi ETO KC szombaton házigazdaként 35–29-re legyőzte a Râmnicu Vâlcea csapatát, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria 29–26-ra kikapott az orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában.

  • Fotó: MTI / Krizsán Csaba
    Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A címvédő számára tét nélküli volt a mérkőzés, mert az előző fordulóban eldőlt, hogy csoportelsőként jut a negyeddöntőbe. A házigazdák a 12. percben vezettek először, a 21. percben pedig már öt gól volt az előnyük, mert Stine Oftedal és Eduarda Amorim vezérletével lendületes, eredményes játékot produkáltak. A folytatásban a Râmnicu Vâlcea némileg felzárkózott, viszont az első félidő három győri góllal ért véget, így a szünetben 20–15 volt az állás.

Az ETO kiváló sorozattal kezdte a második felvonást, azonban a román csapat egy ugyanilyen szériával felzárkózott. A hazai gárda támadásai és lövései pontatlanná váltak, több mint hét percig nem szerzett gólt, ezt kihasználva a vendégek háromra csökkentették a hátrányukat. Az utolsó tíz percben ismét jól teljesített a címvédő, jól védekezett és hatékonyan támadott, így végül magabiztosan győzött, és továbbra is őrzi – 2018. január 26. óta tartó – veretlenségét a BL-ben.

A Győr ellenfele a Bukaresti MSK lesz a negyeddöntőben. A párharc első mérkőzését valószínűleg április 3-án rendezik Bukarestben, a győri visszavágóra pedig április 11-én vagy 12-én kerül sor.

A Ferencváros számára is tét nélküli volt a mérkőzés, mert már két fordulóval a középdöntő vége előtt eldőlt, hogy nem juthat tovább a negyeddöntőbe. Az előző idény BL-ezüstérmese sokkal pontosabb, hatékonyabb játékkal kezdett, így a 14. percben már négy góllal vezetett. Számottevő különbség volt a kapusteljesítmények és a beállók megjátszása között is, a hazaiak pedig Anna Vjahirjeva irányításával egy nagyszerű sorozattal zárták az első félidőt (17–9).

A második felvonás három magyar góllal indult, de mivel az FTC a folytatásban is számos alkalommal a kapufát találta el, a Rosztov-Don a 43. percben ismét nyolc találattal vezetett. A hajrában a Ferencváros Háfra Noémi vezérletével ismét csökkenteni tudta hátrányát, a válogatott átlövő idénybeli ötvenedik BL-góljával 28–24-re alakította az állást, a meccs pedig Klujber Katrin 83. BL-találatával ért véget.

Az FTC négy győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel zárta az idényt a BL-ben, és az előző négy szezonnal ellentétben ezúttal nem sikerült a negyeddöntőbe jutnia.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2020-03-09: Sport - :

Fináléba jutottak a magyarok (Tenisz, Davis-kupa)

Fucsovics Márton három szettben diadalmaskodott Ruben Bemelmans felett szombaton a debreceni Magyarország–Belgium tenisz Davis-kupa-selejtező zárómérkőzésén, így a magyarok 3–2-re megnyerték a párharcot és bejutottak a novemberi madridi döntőbe.
2020-03-09: Sport - :

Jövőre halasztják a tornát (Női jégkorong, világbajnokság)

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) szombati döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztják a női jégkorong-világbajnokságot, amelyen – története során először – a magyar válogatott is szerepel.