Az államfő beszéde

2020. március 11., szerda, Belföld

Miután Klaus Iohannis államfő a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről szóló nemzetközi videókonferencián vett részt, tegnap este nyilatkozott a Cotroceni-palotában.

Beszédében kifejtette, hogy a román gazdaságnak ugyanúgy, mint az állampolgároknak, sok gondot okoznak az utóbbi napok intézkedései, de mindennél fontosabb az állampolgárok egészsége és biztonsága, hozzátartozóink védelme, ezért mindenkit türelemre és felelős döntések meghozatalára int. Mint kifejtette, ilyen helyzetben a nemzet egységére van szükség, itt az idő, hogy a politikai csatározásokat félretéve az igazán fontos kérdésekre koncentráljanak a döntéshozók, az állampolgárokat pedig arra ösztönzi, hogy a következő időszakban mellőzzenek minden olyan tevékenységet, mely kockázatos lehet a vírus terjedése szempontjából.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1494
szavazógép
2020-03-11: Belföld - :

Hírsaláta

422 SZEMÉLYT ÍTÉLTEK EL TAVALY a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádiratai alapján. Többek között három képviselőt, köztük a képviselőház korábbi elnökét, Bogdan Olteanut, aki egymillió eurót zsebelt be egy üzletembertől, hogy az ő kegyeltjét nevezze ki a Duna-delta kormányzójává, amiért hét év letöltendőt kapott jogerősen tavaly december végén.
2020-03-11: Belföld - :

Ünnepek minden felekezetnek

A parlament tegnap megszavazta, hogy minden állampolgár saját felekezeti ünnepekor kap hivatalos munkaszüneti napot.