Háromszéken is megjelent a koronavírus /Frissítve/

2020. március 12., csütörtök, Közélet

Egy kovásznai nőnél igazolódott be eddig, hogy fertőződött a COVID – 19 vírussal – derült ki a prefektúra ma délutáni tájékoztatójából. Az 53 éves beteg március 8-án érkezett haza Olaszországból és otthoni elkülönítésben volt. A hatóságok elkezdték feltérképezni, hogy kikkel került közvetlen kapcsolatba hazaérkezése után, a beteget a kolozsvári járványkórházba szállították.

A prefektúra első, kora délutáni beszámolója szerint a megyénkben három személy van karanténban, további 66 személyt pedig otthonaikban tartanak megfigyelés alatt. A karanténban lévőket megvizsgálták, tünetmentesek, biológiai mintát vettek mindannyiuktól és vizsgálatra küldik a bukaresti Matei Balș intézetbe. A hatóságok azt ajánlják a megfigyelés alatt lévőknek, tartsák be az elkülönítésre vonatkozó rendelkezéseket, ne hagyják el a számukra kijelölt helyiségeket és tartsák a kapcsolatot az egészségügyi személyzettel.

Ma délután öt óráig országosan 36 koronavírus esetet azonosítottak. Az egyre szaporodó esetek miatt a szakhatóságok ma délelőtt újabb szigorításokat rendeltek el. Betiltják a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, minden felsőoktatási intézményben a tanítás felfüggesztését javasolják, valamint a közintézményeket arra kötelezik, hogy szabjanak meg három időpontot alkalmazottaik számára a munka elkezdésére, illetve befejezésére. Ugyanezt javasolják bizonyos magáncégeknek is. (-kas)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 122
szavazógép
2020-03-11: Belföld - :

Korlátozzák a beltéri rendezvényeket

Március 31-ig betiltják a zárt térben zajló, százfősnél nagyobb kulturális, tudományos, művészeti, vallási és sportrendezvényeket – közölte szerdán az országos vészhelyzeti főigazgatóság vezetője, Raed Arafat.
2020-03-12: Elhalálozás - :

Elhalálozás