A brit egészségügyi államtitkár is beteg

2020. március 12., csütörtök, Világfigyelő

Nadine Dorries brit egészségügyi államtitkár is megfertőződött az új típusú koronavírussal.

  • Forrás: sky.com
    Forrás: sky.com

A hírt a 62 éves politikusnő maga jelentette be kedden késő este, miután szervezetében kimutatták a betegséget okozó vírust. Dorries, aki a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselője, közölte, elkülönítette magát környezetétől és otthonában lábadozik. A The Times konzervatív brit napilap beszámolója szerint az egészségügyi államtitkár pénteken kezdte észlelni a tüneteket, éppen akkor, amikor aláírta a betegséget bejelentéskötelessé nyilvánító kormányrendeletet. A lap szerint Nadine Dorries előző nap részt vett azon a fogadáson, amelyet Boris Johnson miniszterelnök tartott a Downing Streeten a nemzetközi nőnap alkalmából, szombaton pedig közép-angliai választókerületében képviselői fogadónapot tartott, amelyen ötvenen vettek részt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 488
szavazógép
2020-03-12: Világfigyelő - :

Kína szakértőket küld Olaszországba

Kína szakértőket és egészségügyi felszerelést küldött Olaszországba tegnap, hogy segítséget nyújtson az új típusú koronavírus-járvány elleni küzdelemben.
2020-03-12: Történelmünk - :

Martius 15. (Pesti forradalom)

Az 1848-as pesti forradalom első napjait megörökítette egy szemtanú, Birányi Ákos, aki még az évben kiadta Pesti forradalom (martius 15–19.) – Hiteles adatok nyomán című, 63 oldalas beszámolóját. Ebből idézünk mai Történelmünk rovatunkban – az eredeti írásmódot megtartva. Az alcímeket a szerkesztő adta.