Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

VisszajelzésFortyogófürdőről és Hegedüs Ferencről

2020. március 13., péntek, Nyílttér

Az alkotmány 30. cikkelyének 6. bekezdése kimondja, hogy a szólásszabadság nem sértheti egy személy méltóságát, becsületét, magánéletét és a saját jó híréhez való jogát.

  • Visszaadnák Fortyogófürdő régi fényét. Albert Levente archív felvétele
    Visszaadnák Fortyogófürdő régi fényét. Albert Levente archív felvétele

A Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármester március 5-én tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakra (amelyekről a március 6-ai Háromszék Tudom, kik állnak a Hegedüs Ferencet ért támadások hátterében címmel számolt be) a válaszadás jogán elsősorban azt szeretném üzenni Hegedüs Ferencnek: sajnálom, hogy a helyi tanács tagjaként összeférhetetlennek nyilvánították. Kollégák voltunk a kézdivásárhelyi helyi tanácsban, és nagyon jól együttműködtünk. Amúgy is nagyon tisztelem és értékelem, sok egészséget kívánok neki, és sikert az üzleti életben.

Jómagam 2017. december 14-én mondtam le a tanácsosi tisztségről, mivel korábban megvásároltam az Incitato Fortyogó (IF) Kft. részvényei­nek 50 százalékát egy másik helybeli üzletembertől, és nem kívántam érdekellentétbe keveredni azok miatt a perek miatt, amelyeket az IF Kft. a Hegedüs Ferenc által elnökölt eladási bizottsággal folytat, illetve azért, mert a kézdivásárhelyi önkormányzattal kellett az adásvételi szerződést aláírni.

Az IF Kft. 2017. február 1-jén – kilenc hónappal azelőtt, hogy részvényes lettem – panaszt tett az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél Hegedüs Ferenc ellen. Emiatt Hegedüs Ferenc beperelte üzlettársamat, Kovács Attilát, és egylejes erkölcsi kártérítést kért. A 2469/322/2017-es számú iratcsomó ügyében az eljárás a kézdivásárhelyi bíróságon folyik, a legközelebbi tárgyalás 2020. április 14-én lesz.

Engem Hegedüs Ferenc vagyona és a kézdivásárhelyi városházával kötött szerződései nem érdekelnek. Az egyetlen dolog, ami érdekel, az, hogy a kereskedelmi felületeket eladó bizottság, amelynek Hegedüs Ferenc az elnöke, a kezelőközpontot az IF Kft.-nek adja el. A 2020. január 9-ei ülésen azonban Hegedüs Ferenc a bizottság tevékenységének felfüggesztését kérte, mivel – saját közlése szerint – érdekellentétbe került.

Ami a kezelőközpont Incitato Fortyogó Kft.-nek való eladását illeti, ez a 2002/550-es törvényben megállapított jog, amelyről azt szeretnénk, ha ugyanúgy alkalmaznák, mint ahogy más eladott ingatlanok esetében tették, ha ez illeszkedik a törvény kereteibe. A 11-es udvartér 3. szám (kötöttáruüzlet), a 17-es udvartér 1. szám (szolgáltatóhelyiség), a 19-es udvartér 3. szám (könyvesbolt és kávézó), a Gábor Áron tér 5. szám (kereskedelmi és szolgáltatóhelyiség), a Petőfi Sándor utca 1. sz. (fűtőberendezés-üzlet), a 34-es Udvartér 2. sz. (Bujdosó vendéglő), a 47-es Udvartér 3. sz. (autóalkatrész-üzlet), illetve a 33-as Udvartér ruhaboltja tartozik ebbe a kategóriába.    

Jelen pillanatban két per van folyamatban a Kovászna Megyei Törvényszéken: az Incitato Fortyogó  kft. által indított eljárás, amelyben azt kéri a cég, hogy a kézdivásárhelyi önkormányzat eladási bizottságát kötelezzék a kereskedelmi felületek eladásának folytatására, illetve a kézdivásárhelyi városháza által indított eljárás, amelyben kilakoltatásunkat kéri az ingatlanból, és 402 183 euró anyagi kártérítést.

Mit tehetek én most?

Az Incitato Fortyogó kft. közel 18 éve (!) áll perben az eladási bizottsággal. Vajon valóban nem lehet erre megoldást találni? Százezer eurók vesztek el!

Miután az IF kft. részvényese lettem, kértem a helyi tanácsot és a polgármesteri hivatalt, hogy hosszabbítsa meg a bérleti szerződésünket, és hagyja jóvá, hogy: cseréljük ki az épületegyüttes minden épületén a tetőzetet hogy azok leromlását megállíthassuk; cseréljük ki a megrongálódott kerítést; nyissuk meg minél hamarabb a strandot; tatarozzuk és nyissuk meg mielőbb a mofettát, hogy a lakosság hozzáférjen a kezeléshez; tatarozzuk és nyissuk meg a vendéglőt, hogy a kezelésre érkezőknek lehetőségük legyen az étkezésre is.

Megjegyzem, hogy – a városban terjesztett híresztelésekkel ellentétben – nem szeretném a kezelőközpont területét leválasztani.

A Fortyogó központ megvásárlása után európai pénzekből szeretnénk felújítani és a közönség használatába adni az egészet. Habár hallani olyan kifogásokat, hogy a cég egyik részvényese román, Fortyogófürdő Kézdivásárhelyen marad, a környék lakóinak szolgálatára.

Constantin Pătru, az Incitato Fortyogó Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2350
szavazógép
2020-03-13: Nyílttér - :

Nem kellenek a címkék!

Előszeretettel aggatnak ránk különböző címkéket. Voltunk már magyarul beszélő románok, szeparatisták, hogy a durvábbakról ne beszéljünk. Vagyunk „nemzeti kisebbség”, „határon túli magyarok”, „a Fidesz által megvezetettek”, „potenciális Fidesz-szavazók”, akik biztosítják a Fidesz kétharmados győzelmét! Mit sugallanak ezek a címkék?
2020-03-13: Elhalálozás - :

Elhalálozás