Röviden

2020. március 13., péntek, Sport

Kosárlabda. A Román Kosárlabda-szövetség csütörtökön bejelentette, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt a hónap végéig, azaz március 31-ig felfüggesztik mind a női, mind férfi Nemzeti Liga küzdelmeit.

Emellett szüneteltetik a férfi három a három elleni kosárlabda Román Kupa döntőtornájának mérkőzéseit, valamint a szakág többi hivatalos pontvadászatát. A szakszövetség kedden arról határozott, hogy március 11–22. között szünetelnek a korosztályos bajnokságok és az 1. Liga is. Mindkét rendelkezés több sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi csapatot is érint. (t)

Jégkorong. A Magyar Jégkorong­szövetség az elődöntők második mérkőzései után lezárta az Erste Liga-szezont, amelynek bajnoka megosztva az FTC-Telekom és a Csíkszeredai Sportklub lett, a bronzérmet pedig a Gyergyói HK és az UTE szerezte meg. A Magyar Jégkorongszövetség tájékoztatása szerint a kormány által elrendelt vészhelyzet értelmében zárt kapuk mögött ugyan folytatódhatott volna a bajnokság, de a szövetség az érintettek egészségét elsőrendű fontosságúnak tekintve, a szurkolók érdekeit is figyelembe véve úgy döntött, hogy a sorozatot lezárja. Az Erste Ligában az elődöntők második mérkőzéseit játszották le eddig, a Ferencváros az Újpest, a Csíkszereda pedig a Gyergyói HK ellen vezet 2–0-ra. Az Erste Liga immár a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában – az EBEL, az Extraliga, a DEL, a lengyel és a norvég pontvadászat után –, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2821
szavazógép
2020-03-13: Sport - :

Búcsúzott a címvédő Liverpool (Labdarúgás, Bajnokok Ligája )

Az Atlético Madrid szerdán Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe jutott, miután hosszabbítást követően idegenben 3–2-re legyőzte a címvédő Liverpool együttesét. A Paris Saint-Germain szintén a legjobb nyolc között folytatja, miután megfordította a Borussia Dortmund elleni párharcot, ugyanis hazai pályán 2–0-ra diadalmaskodott.
2020-03-13: Közélet - Bokor Gábor:

Aggodalom Kovásznán

Pánikhangulatról ugyan még nem lehet beszélni, de a kovásznai közhangulatban érződik: amióta egy helybélinél beigazolódott a Covid–19 vírussal való fertőzés ténye, és a beteget kolozsvári kórházba szállították, a lakosságban döbbenetszerűen tudatosult a veszély. Kis városban élnek, gyakorlatilag mindenki a potenciális veszélyeztetettek között van – vélik a legtöbben.