Forma–1Három nagydíjat töröltek

2020. március 14., szombat, Sport

A rendezők tegnap reggel törölték a Forma–1 hét végi szezonnyitó versenyét, az Ausztrál Nagydíjat a koronavírus-járvány miatt. Csupán néhány órával azelőtt döntöttek erről, hogy megkezdődött volna az első hivatalos edzés.

  • Fotó: formula1.com
    Fotó: formula1.com

A sportág irányító testülete (FIA), a Forma–1 és az Ausztrál Nagydíj szervezői tegnap reggel közös közleményt adtak ki. Néhány órával korábban a McLaren csapat visszalépett a versenytől, mert pozitív lett egyik tagjának koronavírustesztje. Ezután a FIA a maradék kilenc csapat képviselőivel és a rendezőkkel tanácskozást tartott, és többségi szavazással döntöttek a törlés mellett. „Tudjuk, hogy ez a hír nagy csalódást kelt sok ezer rajongóban, aki látni akarta a versenyt. De a Forma–1-es család és a tágabb közösség minden tagjának biztonsága, valamint az, hogy a verseny igazságos legyen, fontosabb. Minden jegytulajdonos visszakapja jegye teljes árát” – olvas­ható a közleményben.

Tovább érkeztek a rossz hírek Ausztráliából: a Forma–1 vezetősége tegnap délután bejelentette a közösségi médiában, hogy a tervezett időpontjában biztosan nem rendezik meg a bahrei­ni és a vietnami versenyhétvégéket. A közelményben egyelőre halasztásról írnak, de természetesen megvan rá az esély, hogy a későbbiekben sem látogat el a mezőny az említett két országba. „A koronavírus világszintű terjedése miatt, a szervezőkkel folytatott egyeztetések után az FIA a versenyszervezőkkel közösen úgy döntött, hogy elhalasztja a Bahreini és a Vietnami Nagydíjat, amelyre március 20. és 22., illetve április 3. és 5. között került volna sor” – olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2020-03-14: Sport - :

Horvátország és Ausztrália az ellenfél (Tenisz, Davis-Kupa)

Horvátország és Ausztrália lesz a magyarok csoportellenfele novemberben a tenisz Davis-kupa madridi döntőjében.
2020-03-14: Irodalom - :

Hegedűs Imre János regénye: Az ötödik kerék 27. (Moyses Márton élete és tűzhalála)

S elindult, mint hajdanában, a belső beszéd, szakadozott fel benne a kétségbeesés fohásza, őrölt, zúgott, dübörgött lelkében a felháborodás. Magamagának vallott, ha este lefeküdt, s falnak fordult, ha kaszált, ha szénát szárított, ha vágta kapával a szikonyos, agyagos földet Nagyajta határában: