Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézilabdaElhalasztották az olimpiai selejtezőket

2020. március 16., hétfő, Sport

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20–22. közötti időpontra kiírt női olimpiai selejtezőket, így nem kerül sor ebben az időpontban Győrben sem arra a kvalifikációs tornára, amelyen a magyar mellett az orosz, a szerb és a kazah válogatott vett volna részt.

  • Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség
    Fotó: Magyar Kézilabda-szövetség

Az MKSZ tájékoztatása szerint az IHF 2020 júniusát jelölte meg a selejtezők lehetséges időpontjaként, ekkor kerülhet sor a női és a férfi kvalifikációra is. A Magyar Kézilabda-szövetség folyamatosan egyeztet a nemzetközi szövetséggel, és amennyiben a járványügyi helyzet és a jogszabályok megengedik, későbbi, júniusi időpontban mindenképpen szeretné megrendezni az ötkarikás selejtezőt.

„Nagyon sajnáljuk, ugyanakkor megértjük a Nemzetközi Kézilabda-szövetség döntését. Nagyon reméljük, hogy későbbi időpontban sorra kerül a torna, és természetesen jelezzük az IHF-nek, hogy készen állunk a rendezésre, ha a körülmények lehetővé teszik. Az egyéb magyarországi eseményekkel kapcsolatban folyamatosan figyeljük a híreket, egyeztetünk és gyűjtjük az információkat, ha szükséges, további döntéseket is fogunk hozni, hiszen a legfontosabb a sportolók egészsége” – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség operatív igazgatója.

A tornán a magyar válogatott ellenfele Kazahsztán, Szerbia, valamint a címvédő Oroszország lett volna. Az IHF korábban határozott arról, hogy április közepéig biztosan szünetelnek az európai kézilabdakupák, valamint többek között a női válogatott Eb-selejtezőit és a Telekom Veszprém SEHA Liga-meccsét sem rendezik meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2330
szavazógép
2020-03-16: Sport - :

Elmarad a bolgár–magyar pótselejtező (Labdarúgás)

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán tájékoztatott arról, hogy biztosan nem rendezik meg a bolgár–magyar Európa-bajnoki selejtezőt.
2020-03-16: Sport - :

Másodszor győzött a Milan (Minifoci)

A sereghajtók táborát erősítő Milan megnyerte idénybeli második mérkőzését, miután kisebb meglepetésre háromgólos különbséggel diadalmaskodott a rangsorban két hellyel előbbre lévő Amicii csapatával szemben a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 16. fordulójában.