Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KerékpározásElnapolták az olasz körversenyt

2020. március 16., hétfő, Sport

Biztosan nem az eredeti időpontban (május 9–31.) rendezik meg 2020-ban a Giro d’Italia olasz országúti kerékpáros körversenyt – jelentették be a szervezők nem sokkal azt követően, hogy a magyar rendezők közölték, a koronavírus-járvány miatt nem indulhat Magyarországról a háromhetes viadal.

  • Fotó: Giro d'Italia
    Fotó: Giro d'Italia

Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a közösségi oldalán jelentette be: biztossá vált, hogy nem rendezik meg Magyarországon az idei első három szakaszt. A szervezők közlése szerint április 3-a előtt nem születik döntés a viadal új időpontjáról.

A 103. Giro d’Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna, a befutó pedig május 31-én lett volna Milánóban. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2020-03-16: Sport - :

Másodszor győzött a Milan (Minifoci)

A sereghajtók táborát erősítő Milan megnyerte idénybeli második mérkőzését, miután kisebb meglepetésre háromgólos különbséggel diadalmaskodott a rangsorban két hellyel előbbre lévő Amicii csapatával szemben a sepsiszentgyörgyi öregfiú minifoci-bajnokság 16. fordulójában.
2020-03-16: Sport - :

Sportvilág

Atlétika. Várhatóan 200 méteren indul a tokiói nyári olimpián Caster Semenya, a dél-afrikaiak 800 méteren kétszeres ötkarikás aranyérmes atlétája. A dél-afrikai versenyző pénteken 23.49 másodperc alatt teljesítette a második legrövidebb távot, az olimpiai szint 22.8 másodperc.